изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 03:52 EEST
ВОЙНА МЕЖДУ Е.ОН И ВиК. СТРАДАТ КЛИЕНТИ    
ИкономикаВ нарочно съобщение, разпратено до медиите от Е.ОН съобщиха, че в пълно нарушение на законите и нормалните търговски взаимоотношения, ВиК - Добрич, в сряда след обед е прекъснала от свой трансформаторен пост "Помпена станция Алматий", тока на 336 клиенти на Е.ОН България във вилната зона на Добрич. От енергийната компания добавят, че техни служители са си възстановили тока, като допълват, че водното дружество е ограничило водоподаването към подстанция "Нона" в Добрич, собственост на Е.ОН България Мрежи АД.


"И към момента, Е.ОН България продължава да регистрира по сигнали на клиенти, прекъсване на електрозахранването от служители на водното дружество. Е.ОН България продължава да възстановява захранването, като на места на служителите се отказва достъп, за което се търси съдействие от органите на реда" - казват още от енергийната компания. Оттам твърдят, че тези наказателни действия ВиК - Добрич, са в отговор на основателни действия от страна на Е.ОН България, която в сряда е спряла електрозахранването в 8 административни обекта на ВиК - Добрич, в Добрич, Тервел, Генерал Тошево, Балчик и Каварна. До тази крайна мярка Е.ОН стигнала заради натрупани от ВиК дългове към енергийната компания за над 4 млн. лева. "Задълженията на ВиК - Добрич, към Е.ОН България след 2010 г.  до момента са нараснали над три пъти" - казват още от енергийното дружество. Оттам уверяват, че прекъсването на тока няма да наруши водоснабдяването на жителите на област Добрич, тъй като доставките на електроенергия до помпените станции на дружеството не са преустановени.
Е.ОН България е информирала ДКЕВР за случая. Компанията е в контакти и с МРРБ, в търсене на решение за изплащане на  задълженията на ВиК дружеството.
Управителят на водното дружество Дамян Калчев заяви, че поднесеното от Е.ОН не отговаря на истината. "Крайно време е ВиК да започне да защитава интересите си. Когато ние поискаме Е. Он да плаща за нашите съоръжения, които ползва, за да предоставя услуга на клиентите си, ставаме лоши. Затова и прибягват към силови методи и твърдят, че са прави. Дори и сумата, която е изнесена за дълга ни към тях не е точна" - каза още Калчев.


 


Сходни връзки

ВОЙНА МЕЖДУ Е.ОН И ВиК. СТРАДАТ КЛИЕНТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди