изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:28 EEST
Въоръжени обраха злато за 140 000 лв. от ателие    
Новини Четирима маскирани и въоръжени са обрали златарско ателие на ул. „Търговска“ в центъра на Перник, след което са избягали с лек автомобил, съобщиха от пресцентъра на МВР. Сигналът за въоръжения грабеж е подаден в полицията около 13 часа.  Нападателите нахлули в златарското ателие и успели да откраднат неуточнено към момента количество бижута. След това избягали с лек автомобил. Няма пострадали при инцидента.


По-късно колата на крадците е открита опожарена в района на Мало Бучино, съобщи bTV.

Според собственика на ателието Любомир Корчев крадците са били трима, предаде БТА. Предполага се обаче, че четвърти човек е пазел отвън. В магазина по същото време имало трима клиенти, една продавачка и работник. Маскираните насочили оръжието срещу хората, проснали ги на земята и бързо събрали намиращото се на всички витрини злато. Хвърлили го в чанти и избягали.

Според собственика откраднатото злато е около 2 кг. Стойността на един грам в момента е 70 лева, което прави 140 000 лева. В магазина не е имало камери. Ателието се охранява от СОТ. Обирът е извършен за половин минута, уточни Корчев. Той излязъл десет минути преди грабежа и отишъл в другото си ателие в кв. "Изток".
Корчев има златарско ателие от 1974 г., а с този бизнес се занимава от 1969 г.

В края на октомври м.г. четирима тежковъоръжени мъже обраха около 7 кг злато и бижута с диаманти от златарски магазин в столичния жк "Младост" 2. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Въоръжени обраха злато за 140 000 лв. от ателие | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди