изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:14 EET
Недялка Станчева пред БЛИЦ: Взривеният Йордан Харасимов ме завлече със 100 бона    
Новини
„Много ме изигра Йордан Харасимов! Заблуди ме да тегля голям кредит. Завлече ме със 100 000 лева! Даже щеше да ми изгори къщата заради този кредит...” Това заяви пред БЛИЦ Недялка Станчева, с която взривеният при атентат днес във Варна Йордан Харасимов е имал конфликт в продължение на няколко години.


Проблемите между рибния бос и Станчева датират от 2004 година, когато дъщеря й Невена Станчева и Харисимов регистрирали фирмата „СЕВЕР Експорт1” ООД с предмет на дейност търговия, предимно с рибни продукти. „Тогава набутах без да искам дъщеря ми, защото не го знаех Йордан, че е такъв играч и ще ни направи толкова злини”, коментира Станчева.

Проверка на БЛИЦ установи, че взаимоотношенията на Харисимов с майка и дъщеря са стигнали дори до прокурорски преписки, продиктувани обаче от негова жалба до районното обвинение в морската столица. Тя е била свързана с това, че двете жени са прибрали два автомобила, собственост на новосъздаденото тогава дружество на Харисимов и Невена Станчева, в което са били съуправители.

Историята започва с идеята да бъдат закупени на лизинг „Ситроен Берлинго” и „Ситроен Джъмпер” за нуждите на фирмата. „Йордан ми каза, че няма пари и не може да тегли кредит, защото имал един много голям, който изплащал. Даже аз му платих едни пари, които дължеше за закупена стока – рибни продукти на две бургаски фирми. После заложих моята къща в квартал „Виница” и изтеглих 80 000 лева кредит, който после го оформихме като фирмен заем от моето дружество – „СИНН” ООД към „СЕВЕР Експорт1”, разясни Станчева.

Тя добави, че със своя цех Харисимов станал поръчител. По думите й, той обаче не искал да дава пари и за това се наложило тя сама да покрие всички вноски, за да не изгуби къщата си. Според Станчева с главниците сумата набъбнала на 100 бона. Стигнало се дотам, че Невена взела ключовете на двете коли и талоните им и ги дала на майка си, която укрила автомобилите. „Задържах колите в качеството си на кредитор, имах пълното правно основание”, твърди Станчева.

Харасимов от своя страна атакувал в прокуратурата с множество жалби Станчева, като настоявал да бъде образувано наказателно преследване срещу нея. Обвинението отказало с мотива, че няма данни за престъпление. Две съдебни инстанции потвърдили постановлението на прокуратурата.

Станчева накрая предала колите, защото, по думите й, Йордан започнал да притиска дъщеря й и да прави проблеми в бизнеса й в София. „Въпреки че ни направи толкова злини, съжалявам за случилото се и ме боли. Днес даже не отидох на работа”, обясни пред наш репортер Станчева. На въпроса дали по някакъв начин е свързана с атентата срещу Харасимов, тя отговори: „Ние сме последните дупки на кавала, как да имаме нещо общо с това нещо?”.

Калина Милачкова - адвокатката на Йордан Харасимов, която е движела жалбите му, свързани с конфликта, също е на мнение, че причината за бруталното покушение се крие някъде другаде. „Това със Станчеви е стара работа преди години, която вече е решена. Според мен няма нищо общо с въпросния взрив и там става дума за нещо различно”, коментира тя пред БЛИЦ

Орлин ФИЛИПОВСКИ, http://www.blitz.bg

Взривиха "Ауди А6" във Варна /СНИМКИ/

Около 8 часа тази сутрин "Ауди А6" с варненска регистрация е било взривено. Сн. БЛИЦ Около 8 часа тази сутрин "Ауди А6" с варненска регистрация е било взривено. Сн. БЛИЦ. Около 8 часа тази сутрин "Ауди А6" с варненска регистрация е било взривено. Сн. БЛИЦ

 


Сходни връзки

Недялка Станчева пред БЛИЦ: Взривеният Йордан Харасимов ме завлече със 100 бона | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди