изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:14 EEST
ЧИСТА ПРОБА ЕВРОРАСИЗЪМ: Норвежци се оплакаха, че в наш хотел имало българи    
Европейски съюз

Норвежко семейство се е оплакало пред държавна комисия в страната си, че в хотела в България, в който е почивало през лятото, е имало българи. Норвежците твърдят, че не са били предупредени за това. Статия с тази информация се появи на сайта на най-продавания вестник в Норвегия "Афтенпостен", съобщи пред БНТ възмутена сънародничката ни Мария Бокова. Тя смята, че е възможно в случая да се касае за опит да бъде накърнен авторитетът на България като туристическа дестинация.



Норвежкото семейство резервирало двуседмична ваканция в България, но се върнало в родината си една седмица предсрочно. Като причина в жалбата си чужденците посочили, че в хотела имало много българи и източноевропейци. На този фон норвежците разказали, че комплексът близо до Созопол бил много хубав и са доволни от обслужването там.

"Такова оплaкване е просто абсурдно. В моята практика не е имало такъв случай никога абсолютно", коментира пред телевизията Людмила Ненкова - управител на хотелския комплекс. Тя твърди, че не са получавали рекламация от семейството. По данни на хотела 10% от гостите им са скандинавци и досега не са имали подобни оплаквания.

Пред специална държавна комисия обаче в родината си норвежкото семейство казало и че 12-годишната им дъщеря не е могла да общува с другите деца. "Нашите хора знаят английски, децата учат английски, така че ако тяхното дете е говорело английски, аз не виждам никаква причина изобщо да комуникира", коментира и това оплакване Ненкова.
Управителката подозира каква може да е причината за това оплакване.
"Има туристи, които искат да си върнат парите от почивката на всяка цена и когато не могат да измислят нещо, почват да търсят някакви такива, как да ги нарека, ирационални мотиви", коментира тя.

Жалбата на семейството в Норвегия не е удовлетворена и те няма да бъдат обещетени, че са прекратили почивката си по-рано. В комисията дори определили жалбата на семейството като расистка.

От вестник "Афтенпостен" пък заявиха, че са се заинтригували от случая, точно защото им се е сторил странен. "Именно това беше интересно и учудващо за нас, че едно семейство решава да се оплаче от факта, че хотел в чужбина е пълен с местни хора", каза Юн Айнар Санван, редактор в изданието.
Журналистите не смятат, че има каквито и да е антибългарски настроения в Норвегия. Като довод посочват и реакциите на повечето им читатели. Един от коментарите под статията в норвежкия сайт гласи: "Какво - има българи в България - това е толкова странно!". Останалите коментари също са в подобен подигравателен тон.
От "Афтенпостен" определят случая като чудат и не смятат, че той би повлиял върху имиджа на България като туристическа дестинация. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

ЧИСТА ПРОБА ЕВРОРАСИЗЪМ: Норвежци се оплакаха, че в наш хотел имало българи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди