изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-11-28 @ 16:01 EET
Окръжен съд – Добрич, разглежда предложение за увеличаване на наказанието на 35-годишен, извършил опит за грабеж и за изнасилван    
Ред и сигурност

В 30-дневен срок Окръжен съд – Добрич, ще реши дали са налице основания 35-годишният Янко В. Георгиев от Добрич да излежи неизтърпяната част от 3 месеца и 12 дни по ефективно наказание, наложено му през 2000 г., заедно с постановеното му на 13.01.2012 г. наказание 6 години и 6 месеца лишаване от свобода. 

През 2000 г. Окръжен съд – Добрич, е признал Янко Георгиев за виновен в извършването на 2 грабежа и го е осъдил на 5 години лишаване от свобода. На 25.02.2011 г. той бил освободен условно предсрочно от изтърпяване на останалите му 3 месеца и 12 дни от наказанието като му бил определен изпитателен срок от 6 месеца.

            На 13.02.2012 г. Окръжен съд – Добрич, призна Георгиев за виновен в извършването на опит за грабеж и на опит за изнасилване при условията на опасен рецидив. Съдът одобри сключеното него и Окръжна прокуратура – Добрич, споразумение за решаване на делото в досъдебната фаза и му наложи наказание от 6 години и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим в затвор. С него на Георгиев е наложено общо наказание от 6 години за двете деяния и то е увеличено със 6 месеца - срок на условното му предсрочно освобождаване от затвора.

            Окръжна прокуратура – Добрич, смята, че са налице основания той да изтърпи отделно остатъкът от 3 месеца и 12 дни от наказанието, по което е бил освободен условно предсрочно. Прокурорът се аргументира, че 35-годишният е сторил опитите за грабеж и изнасилване през 2011 г. в 6-месечния изпитателен срок, който му бил определен с освобождаването от затвора.

            В съдебното заседание днес Янко Георгиев се противопостави на предложението на държавното обвинение и на назначаването на служебен защитник, определен му от Адвокатска колегия – Добрич. Той поиска да се защитава сам. Наказателно-процесуалният кодекс обаче изисква задължително делото да бъде разгледано, като се осигури професионален защитник на осъдения. Предвид това Окръжен съд – Добрич, назначи на Георгиев определения му от Адвокатската колегия защитник.

            Адвокатът пледира, че наложеното на подзащитния му със споразумението от 13.01.2012 г. наказание от 6 години и 6 месеца лишаване от свобода, ще постигне целите на наказателната превенция. Адвокатът смята, че ще бъде несправедливо да му се наложи да търпи допълнително срока на неизтърпяната част на предходното наказание.

            Янко Георгиев заяви, че ще обжалва решението на Окръжен съд – Варна, за предсрочното му освобождаване от затвора на 25.02.2011 г.

            Пресцентърът на Окръжен съд – Добрич, припомня, че той е осъден за това, че на 09.07.2011 г. в гр. Добрич, при условията на опасен рецидив, той се опитал да отнеме чужди движими вещи: бебешка чанта, мобилен телефон марка „LG” със СИМ карта, слънчеви очила марка „Булгари” и 80 лв., всичко на стойност 792 лв. от владението на добричлийка с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила и заплашване, а отнемането останало недовършено по независещи от него причини.

            На 10.07.1011 г. в гр. Добрич, при условията на опасен рецидив, той се опитал да се съвкупи с друга добричлийка, като я принудил към това със сила и заплашване, а съвкупяването останало недовършено по независещи от него причини.

                                    Пресслужба Добрички окръжен съд          

 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, разглежда предложение за увеличаване на наказанието на 35-годишен, извършил опит за грабеж и за изнасилван | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди