изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:09 EEST
Вдовицата на Мишо Бирата: Братовчедка на покойния ми мъж ме окраде!    
Общество Веска Делуди си присвои 3 фирми и ме изнудва за много пари, разкри пред „ШОУ” Ева Михова · Мишо няма незаконен син, категорична е вдовицата на милионера въпреки информацията, че тя вече е сключила тайно споразумение с момчето

Страхотни интриги тресат империята на покойния бизнесмен Михаил Михов, станал известен като Мишо Бирата, научи единствено „ШОУ”. Сензационни разкрития, свързани с кражби на фирми и изнудване за пари, ексклузивно направи пред вестника на народа самата вдовица на покойния шеф на българския баскетбол – Ева Михова. „Става дума за една крадла, която буквално ми открадна 3 фирми и оттам последваха историите в „Леденика”, както и всички останали проблеми в бизнеса”, обяснява пред наш репортер тя. Михова разкри, че името на въпросната жена е Веска Делуди, която доскоро е работела при нея и е заемала висок пост в „Леденика и ММ”. Малко след смъртта на алкохолния бос вдовицата му Ева назначила Веска за временно и. д. изпълнителен директор на пивоварната на мястото на белгиеца Йохан де Смет ван Дам, който не се справял със задълженията си и му бил посочен изходът от семейния бизнес. Новоизлюпената началничка обаче останала на шефското кресло едва 2 - 3 месеца, тъй като през октомври миналата година Ева Михова разкрила шокиращи далавери.

„Установих, че Веска Делуди документално си е присвоила 3 от дружествата и започна умишлено чрез тях да пречи на работата ни”, заявява вдовицата на Михаил Михов.

По думите на Ева Веска е първа братовчедка на Мишо и поради тази причина са взели на работа нея и семейството й.

“Прибрахме ги буквално от улицата!

Мъжът й и майка й също работят във фирмата. Веска започна да работи първо на ксерокса. Изучихме я, като ние със съпруга ми бяхме тези, които я накарахме да следва. Издигнахме я от работа на ксерокса до генерален директор... ”, разказва вдовицата на Мишо Бирата. Тя разкри пред “ШОУ”, че през последните две години преди смъртта на мъжа й Делуди е била близо до алкохолния бос. Самият Михов обаче имал резерви към роднината си, като Ева била тази, която на моменти се застъпвала за нея. „Мишо, Бог да го прости, все ми казваше тогава: „Не ги защитавай, не ги познаваш!”.

И се оказа прав...

Веска нещо много лудна, като се смени ръководството на „Леденика”. Тя явно е имала леко болна амбиция да командва, а пък се поставиха други хора на ръководни постове. Въпреки че и тя не беше на лоша длъжност – шеф на „Човешки ресурси”! Беше известно време и изпълнителен директор, но поставихме човек, който беше по-подходящ да заема като титуляр този пост. И като се появиха други шефове, които я помнят от едно време каква е – нещо не можаха да се разберат. Аз даже й казах тогава: „Весе, спокойно. Авторитет се извоюва, не се купува. С времето ще докажеш, че си израснала”. Е, показа ни колко е израснала...”, прави тъжната равносметка Михова.

Тя разкри още, че трите фирми, които е присвоила първата братовчедка на покойния й съпруг, са с независеща една от друга дейности. Едната е свързана с пивоварната „Леденика”, другата е транспортна и е ситуирана във Варна, а третата – „Русенско Пиво”. „Първата фирма зареждаше пивоварната с вода и след като си я присвои, заради нея спря да работи заводът, тъй като тя отказваше да я зарежда. А без вода няма как да функционира пивоварната! Освен това сума ти хора останаха на улицата заради нейните действия. С всичко, което направи, ми нанесе много морални и материални щети! Как спи спокойно - не знам!”, обяснява гневно Ева Михова. Тя не може да определи какви финансови загуби е понесла от аферите на Делуди, но е категорична, че има пропуснати ползи, тъй като пивоварната е спряла да работи за близо месец. „Ще си прибера обратно фирмите, тъй като те са незаконно взети, буквално откраднати! Присвояването на фирмите е абсолютно доказуемо и Веска ще дава обяснения, където е необходимо.

Категорична съм, че ще я съдя!”,

непреклонна е вдовицата на алкохолния бос. Пред „ШОУ” тя довери, че е дала достатъчно време на Делуди „да се вразуми”, но това не станало и затова “подава топката” на съответните държавни институции, за които е убедена, че ще решат проблема.

Според Михова Веска направила всичко заради финансова облага. „Шантажира ме за пари! Искаше ми крупна сума, за да ми върне фирмите!”, сензационно избухва вдовицата на Мишо Бирата. Тя разкри поред наш репортер, че наглото предложение дошло чрез посредник, понеже тя не желае да разговаря с бившата си служителка. Била назована и точна цифра, но към момента Михова не желае да я оповестява. „Мога да ти кажа само, че е много сериозна сума, крупна, бих казала”, разяснява тя. По думите на бившата галеристка „тази жена, Веска, заслужава по-сериозни последствия”, които нямало да закъснеят. „Аз все се надявах, че ще й дойде акълът в главата, но няма кротване. Заради нея забуксува бизнесът! Целеше да ме смачка, да направи така, че да фалирам! На всичкото отгоре си позволи да ми „извива ръцете” за собствените ми фирми. Пари обаче не видя!”, разкрива още Михова за скандалните схеми, които се вихрят в империята на покойния й съпруг.

Разпродават на търг 69 имота на Мишо Бирата

69 от имотите на Михаил Михов са вече на тезгяха, тъй като са били обявени за публична продан заради необслужени кредити към банки. Според вдовицата на Мишо Бирата възникналите в пивоварната „Леденика” проблеми и кредитите към двете банки нямат пряка връзка помежду си, но че „нещата са свързани”. „Някой й дава акъли на Веска Делуди с определена цел. За момента не знам кой е, но и това ще стане ясно”, пророкува Ева. На въпроса дали има някакво подозрение кой може да е въпросният кукловод, тя си прави стратегически пас. Твърди обаче, че „всичките тези гадости, дето се случват, все Веска е в основата”. Михова заяви пред наш репортер, че „Веска е част от причините” да забуксува наследеният от Мишо Бирата бизнес, а също така, че тя „и по друг начин също е намесена” в появилите се в империята на алкохолния бос проблеми. Богатата вдовица обаче отказа да даде конкретика, с мотива, че е „още рано”. Тя потвърди пред „ШОУ”, че частен съдебен изпълнител е запорирал редица имоти. „Вярно е, че имаме проблеми в Русе и в „Леденика”. Банките ДСК и СИ БАНК, от които сме взели кредити и имаме да погасяваме вноски, са предприели някакви ходове. Колко е правомерно това, е друг въпрос”, коментира Михова. 69-те имота се намират в Русе и са запорирани от съдия изпълнителя от крайдунавския град Иван Хаджииванов. Имотите, които се водят собственост на фирмата „Хотел Мениджмънт”, ще бъдат продадени на търг заради дългове към ДСК. Сред тях са бившата резиденция на Тодор Живков в лесопарка „Липник”, хотел „Дунав” в Русе, както и търговският комплекс, прилежащ към него. Сумата, на която са оценени всички имоти, е около

10 милиона лева,

като тя се определя най-вече от хотел „Дунав”, чиято начална цена е 6,1 милиона лева. Бившата резиденция на Тато е обявена за продан на значително по-скромната цена от 688,6 хиляди лева. В нея обаче се включват само сградите, тъй като земята е държавна. Задълженията са натрупани от русенската компания „Хотел мениджмънт”, в чийто съвет на директорите влиза Ева Михова.

В края на миналата година започна и още едно производство по реда на особените залози от страна на СИ БАНК. Причината е просроченото задължение за 2 милиона лева от страна на „Леденика и ММ”.

Предвидено е имането на Бирата да бъде разпродадено на различни търгове, които ще се проведат до 15 март.

Ева Михова обаче не е готова да даде без бой наследството на покойния алкохолен бос

„Действам по въпроса с погасяването им и имотите”, обяснява Михова. Тя добавя, че „тези дни ще се види кога ще се оправят нещата”, като „не е задължително да вземат имоти, за да се погасят кредитите”. Михова обаче отказва категорично да каже по какъв друг начин смята да оправи солидните борчове на империята на покойния си съпруг. „В Русе си вървят плащанията на вноските. Там кредитът е в размер на 3 милиона евро. За „Леденика” не е 2, а е 1,8 милиона лева...”, ядосва се Михова. Тя също така обясни, че пазарната стойност на имотите, които включват не само сгради, а и офиси, търговски площи и др., струват повече от 10 милиона лева. Според вдовицата нещата с „Леденика” също вървели на оправяне. Пред наш репортер Ева Михова довери, че има ясен план за излизане от ситуацията, в която се намира наследеният от нея бизнес, но не смята да го разкрива, за да не дава преднина на бирниците, а също така и защото готви изненада на „тези, които правят схемите”.

Вдовицата отрича за втори наследник

Бойната вдовица коментира и скандалните твърдения на хора от Перник и Варна, заявили пред „ШОУ”, че Мишо Бирата е оставил син, който си иска своя пай от наследството. „Това са абсолютни глупости! Въобще не е вярно, че Мишо има дете! Та по това време той е бил на 21 години, какво дете?!”, категорична е Ева Михова. Въпреки че наши доверени източници са повече от убедени, че син на Мишо Бирата е претендирал за своя дял, вдовицата на скандално известния бизнесмен твърди, че това е пълна измишльотина. „Никого не познавам от Перник и никой не ме е търсил за нищо. Нито майката познавам на това момче, за което се твърди, нито пък за някакво друго момче знам... Откъде е дошло това момче, че не ме е потърсило мен? Как се появи? Дела се водят за бащинство и има ДНК експертиза ли?... Аз разбрах от вестниците и за това, че съм отказала да му дам наследство. Освен всичко друго – Мишо нямаше завещание”, обяснява още вдовицата на Бирата.

Запознати с историите около оставеното от Михов имане обаче са категорични, че

въпросното момче съществува и даже вече е подписано споразумение,

като появилият се на хоризонта претендент е склонил на всички поставени му условия, тъй като не бил в много добро финансово състояние. Михова обаче отрича тя да е участвала в такъв акт. Тя получила редица обаждания, когато се заговори за това, че наследникът на Михов е нашумелият покрай убийството на Мирослава от Перник Борислав, като имало мнения, че двамата много си приличат. „Аз като бях млада, много си приличах с Мерилин Монро и Мадона. Ама нито едната съм виждала, нито пък с другата имам нещо общо... Аз лично не видях никаква прилика на Мишо с това момче”, отсича Ева Михова. Тя е категорична, че в случая няма потулване на скандал, тъй като „нищо скандално не би имало в едно дете”. Според нея информациите в тази насока са пускани съвсем тенденциозно и поръчково.

Орлин Филиповски,
Варна

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Вдовицата на Мишо Бирата: Братовчедка на покойния ми мъж ме окраде! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди