изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:40 EEST
ЗАПЛЕНЕН ОТ ЧАРЛИ ЧАПЛИН, АЛЕКСАНДЪР МЕЧТАЕ ДА СТАНЕ АКТЬОР    
КултураАлександър Танев от ОУ "Св. св. Кирил и Методий" в Балчик е на 10 години, но вече твърдо е решил какъв ще стане когато порасне - актьор.


И мечтата му вече започва да се сбъдва - той има роля във филм, и то не каква да е, а главната. Момчето изигра Питър Пан в едноименния филм-мюзикъл на БНТ. За ролята на изгубеното момче Александър се преборва с над 600 деца от цялата страна. Това става възможно благодарение на кастинг на телевизионното състезание "Феномени", организиран през м. г. в няколко града в страната от продуцентска къща "Урбан Медия". Талантливият малък певец се явява на първи кръг с песента "Последен рок" на Петя Буюклиева. Само за два дни подготвя танц за втори кръг - куик степ, и продължава напред. Още на първите му явявания вокалният педагог Росица Овчарова, която е в журито, е категорична, че това ще е Питър Пан. Александър продължава да изявява таланта си и в следващите четири кръга и в шести печели главната роля. Филмът "Питър Пан" бе излъчен на 31 декември по БНТ.
Александър Танев се занимава с пеене от втори клас, негов вокален педагог е Мила Маврова. Пред НДТ тя сподели: "Когато дойде да пее при мен, веднага ми направи впечатление талантът, който притежава. Хубав глас, чисто пеене, темперамент. Ненапразно спечели ролята на Питър Пан - той притежава съвкупността от качества, необходими за един мюзикъл - артистичност, певческа дарба и танцувални умения". Само шест месеца след като започва да пее, 10-годишното дете печели и първата си награда - трето място на националния конкурс "Слънце, радост, красота" в Несебър. А изминалата година е много успешна за него - освен победата във "Феномени", той печели първо място в общинския конкурс "Моята България", второ място и специална награда за сценична реализация на националния фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен "Родолюбие" в Панагюрище и второ място на международния конкурс за вокално изкуство "Морски звездички" във Варна.
От общинския конкурс "Моята България" Александър има още една грамота - за отлично представяне в направление "Изобразително изкуство". Защото пеенето не е единствената сфера на изкуството, в която се изявява. Александър Танев посещава няколко извънкласни форми - Школа по изобразително и приложно изкуство към ОДК в Балчик с ръководител Лили Атанасова, Школа по пиано към НЧ "П. Хилендарски" с ръководител Маргарита Карагеоргиева, театрална школа "Щурче" във Варна с ръководител Христо Колев, а хореографиите на песните му са дело на Евгения Кирилова - преподавател по танци в читалището. Любовта към изкуството е намерила място вече и в сърцето на по-малкия брат на Александър - Никола. Момчето ходи на рисуване, танци и пиано. А майката на децата Бистра Танева разказва интересна случка. По време на една от дървените ваканции у дома свършили листите и момчетата изрисували една от стените. Там изобразили любимите си герои от "Вълшебникът от Оз". "Александър много обича да чете, любима книга му е винаги последната", разказва Бистра Танева. Тя не крие, че е предизвикателство да имаш такива деца, защото постоянно изискват внимание, във всеки момент трябва да си готов да отговориш на идеите им.
На фона на всичките си артистични заложби, Александър Танев е категоричен, че иска да стане актьор. Момчето е запленено от Чарли Чаплин и удивително добре го имитира.  Споделя, че най-много харесва черно-белите филми, защото в тях актьорът без говор пресъздава настроението на героя. НДТ  


 


Сходни връзки

ЗАПЛЕНЕН ОТ ЧАРЛИ ЧАПЛИН, АЛЕКСАНДЪР МЕЧТАЕ ДА СТАНЕ АКТЬОР | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЗАПЛЕНЕН ОТ ЧАРЛИ ЧАПЛИН, АЛЕКСАНДЪР МЕЧТАЕ ДА СТАНЕ АКТЬОР
Автор: Anonymous да 2012-02-27 @ 14:45 EET
Александър е много добро момче!Познавам го лично и знам,че щом иска да стане актьор-ще стане,вярвам в него!Пожелавам му здраве и по-вече свободно време за игри!Успех,Сашко!:)



Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди