изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 23:13 EEST
100 ЛЕВА ГЛОБА ЗА НЕЯВИЛ СЕ СВИДЕТЕЛ ПО ДЕЛО    
НовиниГлоба от 100 лв. наложи Окръжният съд в Добрич на редовно призован свидетел, който не се яви в съдебно заседание по дело за причинена при пътно-транспортно произшествие смърт, съобщиха от пресцентъра на съда.




 Магистратите разпоредиха да бъде изискана справка от ГРАО и МВР за адреса на друг свидетел, който не може да бъде открит за призоваване.
Делото срещу 63-годишния Ангел Ст. от Добрич е по обвинение за това, че на 30 март миналата година при управление на лек автомобил марка „Хюндай”, модел „Atos Prime”, е нарушил правила за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на 17-годишно момче.
Пресцентърът на съда припомня, че, според обвинителния акт, около 13,34 ч. на 30 март 2011 г. Ангел с таксито си бил в престой на тротоара по ул. „Сан Стефано” и изчаквал пътничка. След като тя влязла, той предприел маневра „на заден ход”.
По същото време  17-годишно момче решило да покара мотоциклета си, въпреки че не притежавал необходимото свидетелство за управление и нямал изискваната за това от закона 18-годишна възраст.    На кръстовището по ул. „Сан Стефано” мотоциклетът се движел със скорост около 88 км в час. Светофарът бил на зелено и младежът продължил движението си през кръстовището, без да намалява скоростта. Видял пред себе си, в своята лента за движение, на разстояние около 81 м, лекия автомобил „Хюндай”. Рязко намалил скоростта и при това загубил контрол на управлението. Според прокуратурата, това е предизвикало падането на момчето от мотоциклета.  Въпреки че е било с каска, главата му се ударила в асфалта и то получило черепно-мозъчна травма и контузия на седалището, в резултат на което е починало. След падането, в резултат на инерцията, тялото му се придвижило в посоката на движение при падането. Главата на младежа се е ударила за втори път с поставената на нея каска в долната част на предната броня на автомобила на подсъдимия.
    Мотоциклетът продължил движението си напред, ударил се в спрян микробус и движещ се автомобил и спрял.


 


Сходни връзки

100 ЛЕВА ГЛОБА ЗА НЕЯВИЛ СЕ СВИДЕТЕЛ ПО ДЕЛО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди