изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:32 EEST
ИСКАТ ГРАБИТЕЛ ДА ЛЕЖИ ПОВЕЧЕ В ЗАТВОРА    
НовиниВ 30-дневен срок Окръжният съд в Добрич трябва да реши дали има основание 35-годишният Янко Георгиев от Добрич да излежи неизтърпяната част от 3 месеца и 12 дни по ефективна присъда, наложена му през 2000 г., заедно с постановеното му на 13.01.2012 г. наказание 6 години и 6 месеца лишаване от свобода.


През 2000 г. съдът го е признал за виновен в извършването на 2 грабежа и го е осъдил на 5 години лишаване от свобода. На 25.02.2011 г. той бил освободен условно предсрочно от изтърпяване на останалите му 3 месеца и 12 дни от наказанието. Бил му е определен изпитателен срок от 6 месеца.
    На 13.02.2012 г. окръжните съдии го признават за виновен в извършването на опит за грабеж и на опит за изнасилване при условията на опасен рецидив. Съдът е одобрил сключеното между него и окръжната прокуратура споразумение за решаване на делото в досъдебната фаза. Присъдата му е 6 години и половина затвор при първоначален строг режим. С него на Георгиев е наложено общо наказание от 6 години за двете деяния и то е увеличено със 6 месеца - срок на условното му предсрочно освобождаване от затвора.
Според окръжната прокуратура обаче има основания той да изтърпи отделно остатъкът от 3 месеца и 12 дни от наказанието, по което е бил освободен предсрочно. Мотивите за това са, че мъжът е извършил опитите за грабеж и изнасилване през 2011 г. в 6-месечния изпитателен срок, който му бил определен с освобождаването от затвора.
Вчера в съдебна зала Янко Георгиев е заявил, че ще обжалва решението на Окръжен съд – Варна, за предсрочното му освобождаване от затвора на 25.02.2011 г.
    Пресцентърът на Окръжния съд припомня, че той е осъден за това, че на 9 юли 2011 г. се опитал да ограби майка с бебешка количка като задигнал  бебешка чанта, мобилен телефон марка „LG” със СИМ карта, слънчеви очила марка „Булгари” и 80 лв., всичко на стойност 792 лв. При това употребил сила и заплахи. Ден по-късно опитал да изнасили друга жена, като също използвал сила и заплахи.
 


Сходни връзки

ИСКАТ ГРАБИТЕЛ ДА ЛЕЖИ ПОВЕЧЕ В ЗАТВОРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди