изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:30 EEST
Огнян Минчев: Зад кулисите готвят удар на Борисов, като царския през 2001 г.    
Коментари

Андрей Райчев и Евгений Дайнов прогнозираха обедняване в края на мандата, което ще доведе до нов заем отвън



Зад кулисите в момента се конструира нещо, което да нанесе удар и да осуети втори мандат на Бойко Борисов. Готви се удар подобен на този, който нанесе царското движение през 2001 г., когато свали правителството на Иван Костов.
 
Това каза политологът Огнян Минчев пред Нова телевизия тази сутрин.
 
В отговор на въпрос кой готви този удар политологът отговори: "В България изненадите се готвят от 200 семейства от олигархията".
 
По думите му те искат коалиционно управление, защото при него се краде най-сладко.
 
Според политолога не е задължително Бойко Борисов да е премиер на такова коалиционно правителство, но може да участва в него.
 Кольо Колев от "Медиана" също призова при прогнозите за следващото управление да не се изключва появата на нов политически субект.
 
Според него не трябва да се изключва и Синята коалиция като евентуален участник в бъдещо коалиционно управление, защото при 60% избирателна активност, тя би влязла в парламента.
 
По думите му икономическата криза у нас и световната икономическа криза все повече ще "дърпат килимчето" на управляващите, а вече се наблюдава "удължаване на агонията".
 
Евгений Дайнов и Андрей Райчев пред Нова телевизия също прогнозираха обедняване точно преди изборите, което може да доведе до нови заеми за държавата.
 
Според Райчев зад премиера Бойко Борисов вече са едва една трета от българите. "Свидетели сме на една типична зима: скандал след скандал. Засега рейтингът на правителството държи. Нищо необичайно не се случва", каза Райчев.
 
По думите му обаче волята за реформи на правителството е сведена до нула. Той даде като пример здравеопазването, образованието и БДЖ. "Защо? Защото, от една страна, пари няма, а от друга тези системи са скъпи", посочи Райчев.
 
Според Андрей Райчев България при Борисов си купува безвремие, но страната ни в близките години ще вземе нов заем.
 
"Манджата с грозде в страната доказа, че и това правителство не се различава от предишните. В момента брожението е да се раздават "черпаци" на някои", коментира политологът Евгений Дайнов. "Нещата се нагласят хората с черпаците да получават в оставащото време до края на мандата, добави той. Дайнов беше категоричен, че "с това правителство сме до тук".
 
"Изключително горчиво заключение. Но това е положението", каза политологът.
 
По думите му, когато държавната политика се преподрежда така, че да господстват монополите, е вече ясно, че ще падат глави на чиновници, защото това е много удобно.
 
Дайнов беше категоричен, че се фаворизират държавната служба и монополите, а колкото повече са монополите, толкова повече ще са заемите.
 
Той заключи, че "пътят ни е към Гърция", икономиката ни не работи и това ще доведе до взимането на нов заем отвън. http://www.vesti.bg
 


Сходни връзки

Огнян Минчев: Зад кулисите готвят удар на Борисов, като царския през 2001 г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди