изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:33 EEST
70 СЕ ВКЛЮЧИXА В АНКЕТАТА ЗА „ПЪСТРОТО ЛИЦЕ НА ДОБРУДЖА”    
ТуризъмНа инициативата за провежда на анкета във връзка с разработването на проект „Пъстрото лице на Добруджа" по Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Подкрепа за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите".


 В него се предвижда да се включат общините Балчик, Добрич, Добричка и Каварна. Анкетата бе предоставена за попълване от граждани, представители на туристическия бранш и други заинтересовани страни за времето от 20 януари до 20 февруари на сайтовете на четирите общини, както и - разпечатана - на публично достъпни места. Целта бе да се наберат идеи за разнообразяване на туристическото предлагане в региона, които да благоприятстват развитието на местната туристическа индустрия - като основа за подготовката на проекта. На инициативата на четирите общини са се отзовали 70 души, които са споделили своето мнение.
Анкетата сочи, че за най-атрактивен обект в община Балчик са посочени от най-много анкетирани архитектурен парк „Двореца“  и храмът на „Кибела“. В община Добрич най-много гласове – 40, са получили АЕМО „Старият Добрич”, и Художествената галерия – 7. В община Добричка фаворитите са чифликът „Чукурово” и Батовска долина и долината на Суха река. В община Каварна най-много гласове са получили нос Калиакра, национален археологически резерват “Яйлата” и рок-фестивал и спортни прояви.
Според анкетираните, за развитие на туризма в четирите общини трябват инвестиции в пътища и инфраструктура, повече средства за реклама и провеждане на събития и мероприятия, развитие на културен, фестивален, конферентен туризъм, селски лечебен туризъм, добра координация, връзка, колаборация с туроператорски фирми, създаване на туристически маршрути. фестивал по произведения на Йовков за млади театрални групи, фестивал на пипера в Каварна, рок концерти в гр. Добрич, да се инвестира в повече фурни за ръчен хляб и др.
Най-много гласове като възможности за развитие е  получил културният и исторически туризъм, следван от  фестивален и селски туризъм, фолклорен и спортен туризъм. Има идеи още за  туризъм, основан на гмуркане, лов и риболов, наблюдения на птици /bird-watching/, ветроходство, каяк, изложения, яхтен туризъм,  джетове, сафари, сватбен туризъм и др. 
Участниците в анкетата са дали предложения за туристическия продукт, с който отъждествяват името на проекта „Пъстрото лице на Добруджа”, за логото и регионалния слоган. В тях преобладават съчетания от слънце, море, пшеници, а като цветове основно синьо и жълто.
 


Сходни връзки

70 СЕ ВКЛЮЧИXА В АНКЕТАТА ЗА „ПЪСТРОТО ЛИЦЕ НА ДОБРУДЖА” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди