изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:32 EET
СЕДЕМ ДЕЦА СА ОСИНОВЕНИ, 123 ЧАКАТ СЕМЕЙСТВА    
НовиниОбщо 123 деца от Добричка област са вписани в Регионалния регистър на децата, които могат да бъдат осиновени, съобщи изпълняващият длъжността директор на Регионалната дирекция „Социално подпомагане” Веселин Гочев.


През януари в регистъра е вписано едно дете, а три са отпаднали, тъй като едно е навършило пълнолетие, а две деца от дома за деца с умствени увреждания в село Крушари са починали. Осиновени само през януари са седем деца, от които три са намерили ново семейство у нас, а други четири са осиновени в чужбина. В 20 приемни семейства, едно от които доброволно, са настанени 22 деца, сочат още данните на дирекцията.
По данни на РДСП, през януари в отделите „Закрила на детето” в областта са постъпили общо 87 жалби, молби и сигнали, свързани със закрилата на детето. От тях 3 са за насилие над дете, като в 9 случая е сезирана прокуратурата. Социални работници са участвали 34 пъти в съдебни заседания, 12 са издадените заповеди и направления за ползване на социални услуги от деца.
114 са децата, които са отглеждани в семейство на близки и роднини като мярка за защита интереса на детето в изпълнение на държавната политика за деинституционализация.


 


Сходни връзки

СЕДЕМ ДЕЦА СА ОСИНОВЕНИ, 123 ЧАКАТ СЕМЕЙСТВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди