изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:19 EET
Убиха 19-годишен при масов бой в Студентски град    
Новини19-годишно момче е починало, след като е намушкано с нож по време на побой в Студентски град, съобщиха за Дир.бг от пресцентъра на МВР. По първоначални данни около 2.40 ч. в едно от общежитията в Студентски град е избухнал бой между 4 момчета. По време на мелето едно от тях е прободено. На място са изпратени екипи на полицията и Бърза помощ, но момчето е починало. Убитият е Марио Данчев от Перник, съобщи БНР. Инцидентът е станал в блок 23, където той живеел заедно с близнака си Мартин и съквартиранта им от Добрич Илко.


През изминалата нощ близнаците обиколили няколко заведения в Студентски град, след което се прибрали в нетрезво състояние в общежитието, където живеят. Там се почерпили с още алкохол с техен приятел, допълниха от пресцентъра на МВР.

Посред нощ един от братята се върнал в стаята и започнал да тормози съквартиранта си Илко, като извикал близнака си и приятеля им за подкрепление. След това четирите момчета се сбили, като по време на мелето Марио Данчев е прободен в гърба.

Братът Мартин, съквартирантът Илко и приятелят на близнаците, участвал в боя са задържани в Седмо РПУ, където се провеждат разпити.
 
Всички участници в боя са на 19 години, студенти първа година в УНСС, съобщи директорът на СДВР комисар Валери Йорданов, цитиран от "Фокус".

На въпрос какви мерки трябва да се вземат, за да се избегнат подобни случаи, старши комисар Йорданов заяви, че много трудно би коментирал такова нещо, защото скандалът е станал в стая в общежитието и не би било реалистично да се мисли, че във всяко едно общежитие и на всеки етаж може да има полицаи, предаде Дарик радио.
 
"По-скоро бих апелирал да се обърне внимание на режима на заведения, които се намират в Студентски град, тъй като изпращаме нашите деца там, за да повишат своето образование, а не за забава и веселба. За установяване на по-строги мерки по отношение на пропускателния режим на студентските общежития, въвеждане на разумен час, в който да може да се влиза в общежитията или да се контролира достъпът", каза още директорът на СДВР. 
 Това е поредният побой в Студентски град. През ноември 2010 г. 19-годишният първокурсник от Университета по архитектура, строителство и геодезия Денис Пехливанов бе жестоко пребит пред дискотека "Котън Клуб". Момчето бе със счупен череп, но лекарите успяха да спасят живота му.
 
На 5 декември 2008 г. обаче студентът Стоян Балтов беше пребит до смърт от други момчета пред дискотека „Амнезия” в Студентския град. Съдебномедицинска експертиза доказа, че 20-годишният студент по фармация е починал от черепно-мозъчна травма. Следите от побоя приличали на грайфери на обувки, пише в експертизата.
 
В "Студентски град" в столицата има 30 жилищни блока, 50 студентски общежития, 31 ресторанта, 9 нощни клуба, 96 кафенета, 11 дискотеки, 6 бара и три казина. Това стана ясно на парламентарния контрол на 24 февруари 2012 г. от отговора на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов на въпрос на депутата Десислав Чуколов ("Атака"). dir.bg

 


Сходни връзки

Убиха 19-годишен при масов бой в Студентски град | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди