изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 15:28 EEST
ВАС ОТМЕНИ РЕШЕНИЕ НА КЗК СРЕЩУ "ПЕТРОЛ" АД    
Ред и сигурностПетчленен състав на Върховния административен съд отмени решение на Комисията за защита на конкуренцията, съобщиха от пресцентъра на КЗК.

Оттам споделят казуса, който е следният - във връзка с извършване на секторен анализ на конкурентната среда на пазарите на производство и реализация на бензин и дизелово гориво през 2011 г., КЗК изискала информация от "Петрол" АД, като добавят, че съгласно нормативната уредба лицата, от които е поискана информация, са длъжни да я представят в определения от комисията срок. След като изминали 20 дни от определения от нея срок, КЗК наложила санкция на фирмата - 12 хил. лв., за непредоставянето на информацията, според сроковете в закона. Съдът се мотивира в решението си, че "даденият на "Петрол" АД 3-дневен срок не позволява събирането, анализирането и изготвянето на исканата информация", добавят от КЗК. Оттам припомнят, че със същия мотив и за същото нарушение преди 5 месеца тричленен състав на съда е отменил и санкцията, която комисията е наложила на "Литекс" АД.
 


Сходни връзки

ВАС ОТМЕНИ РЕШЕНИЕ НА КЗК СРЕЩУ "ПЕТРОЛ" АД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди