изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:27 EEST
Служители на ГДБОП задържаха двама фалшификатори на документи    
Ред и сигурностАкцията на служителите на ГДБОП в Пловдив и колегите им от областната дирекция била насочена към разкриването на престъпна дейност, свързана с изготвяне и разпространение на неистински документи за самоличност, както и на други официални документи. Операцията е реализирана вчера на територията на с. Йоаким Груево. В хода й са задържани Е.И. /47 г./, криминално проявен и регистриран за предишни аналогични престъпления и за извършени кражби, и 40-годишната И.Б. – руска гражданка със статут на постоянно пребиваваща у нас, обявена за издирване от 2008 г. като свидетел по следствено дело. Установено е, че двамата работели по „затворена” схема – те изготвяли фалшификатите, после ги предавали на клиентите си.


При извършените претърсвания в дома на Е.И. в селото антимафиотите попаднали на голям брой подправени документи - 9 копия на лични карти, 5 чужди лични карти с прикрепени към тях снимки, 2 свидетелства за завършено теоретично обучение за придобиване на правоспособност, 2 свидетелства за управление на МПС, 4 празни бланки на контролни талони на МВР, 4 дипломи и 2 копия на дипломи за завършено средно и основно образование. В една от стаите намерили 2 номератора, 2 червени заготовки за печати, множество талони за бинго с различни номера. В автомобила му също имало копия на удостоверения за завършено основно образование, на лични карти със снимки, свидетелство за управление на МПС с контролен талон, цветни копия на гръцки документи за управление на МПС.
На Е.И. и И.Б. са повдигнати обвинения, образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 308 от НК. Уведомена е Районна прокуратура -Пловдив, а работата по документирането на престъпната им дейност продължава.
 


Сходни връзки

Служители на ГДБОП задържаха двама фалшификатори на документи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди