изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:04 EET
ЕВРОРОБИ ЛИ СМЕ БЪЛГАРИТЕ: Наглост! Вече плащаме по 2,40 лева и за получен SMS    
Икономика2,40 лева ни струва удоволствието да получим SMS. След като на всевъзможни измамници им стана ясно, че малцина са балъците, които ще им изпратят SMS, за да се включат в поредната лъжлива игра, те измислиха нова схема – пращат ти съобщение, което таксуват за твоя сметка. 2,40 лева струва и полученият, и изпратеният SMS! Историята на Нина Петкова, която вече се е опарила от въпросния метод за прецакване на клиенти, е разказана от изданието posredniknews.com.

Според думите на младата жена, на 7 ноември м.г. тя получила съобщение, чрез което й предлагали да се включи в игра, носеща награди до 3000 лева. Петкова не реагирала и забравила въобще за SMS-а до момента, в който се усетила, че сметката й започва да расте. Това преди не й се случвало, тъй като била на план с много безплатни минути, които рядко изговаряла.
След като жената поискала разпечатка от мобилния оператор, на който е клиент, станало ясно, че периодично изпращани й били съобщения от въпросната игра, всяко едно от които таксувано по 2 лева без ДДС. Да, но съобщения, които тя нито четяла, нито отговаряла.
Според служител на мобилния оператор отговорила на едно от тях преди много-много време, което автоматично я регистрирало и й трупало сметка за всяко следващо получено.
Най-голямата подигравка, през която Нина Петкова преминала, бил начинът й на отказване от „играта”. Казали й, че това може да стане само като изпрати SMS с текст “STOP” на номера, от който получавала съобщенията. Да, обаче, никой не й обяснил, че текстът трябва да е на латиница, с големи букви и жената пращала ли пращала, докато накрая не й прекипяло.
Е, Нина Петкова се откъснала от наглата схема за измами! Търси се следващата жертва да плаща по 2,40 лева за получен SMS! http://hotpulse.net

 


Сходни връзки

ЕВРОРОБИ ЛИ СМЕ БЪЛГАРИТЕ: Наглост! Вече плащаме по 2,40 лева и за получен SMS | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди