изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 11:30 EEST
Блокираха сървър на ”Анонимните” във Варна    
НовиниЧленове на "Anonymous" ("Анонимните") в Испания са използвали сървъри в България и в Чехия, съобщи МВР. Сървър във Варна е блокиран при международна операция срещу киберпрестъпността. В страни от Европа и Южна Америка бяха арестувани 25 предполагаеми членове на "Анонимните". Операцията е осъществена от "Европол". В средата на февруари е открит криптиран чат-сървър, изграден от фирма във Варна, който бил използван от "Анонимните" за набелязване на бъдещи цели. Антимафиотите от ГДБОП са претърсили адреса на фирмата и са открили сървър с два терабайта информация.


 Той е позволял предлагането и на други услуги, чрез които са извършвани измами и така хакерите се облагодетелствали финансово, предаде БНТ.
 
Сървърите в България и Чехия са блокирани. Вчера в Мадрид и Малага са арестувани четирима души, атакували сайтове на политически партии.
Двама от тях са били освободени, двама са в ареста. Единият от задържаните е обвинен в разпространяване на лични данни за полицаи и гардове от охраната на испанското кралско семейство и премиера.
Иззети са 25 компютъра и различни устройства и данните от тях ще се анализират.
 
При международната операция са арестувани и десет души в Аржентина, шестима в Чили и пет - в Колумбия. Те са заподозрени в планиране на координирани кибернападения.
Сред мишените им са били колумбийското министерство на отбраната, президентски сайтове, чилийската електрическа компания Ендеса, националната библиотека.
 Членовете на хакерската група са отговорни за редица престъпления, извършени от юни 2011 г. до момента, като DDos-атаки, обезличаване на интернетсайтове, проникване и кражба на конфиденциални данни, съобщава МВР.

В средата на февруари "Анонимните" заплашиха България заради международното споразумение АСТА. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Блокираха сървър на ”Анонимните” във Варна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди