изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 23:36 EEST
ПРЕДАВАМЕ ОБВИНЕН ЗА ФАЛШИФИЦИРАНЕ НА БАНКОВИ КАРТИ НАШЕНЕЦ НА ГЕРМАНИЯ    
НовиниПо европейска заповед за арест Окръжният съд в Добрич задържа под стража 41-годишния Жеко П. З. от Добрич, съобщиха от пресцентъра на съда.


Заповедта за издирването му е издадена от Районен съд в Дрезден, Германия. Тя е във връзка с водено срещу Жеко наказателно производство за участие в организирана престъпна група за изготвяне, монтиране и използване на технически средства, за да се придобие информация за съдържанието на платежен инструмент, за фалшифициране на разплащателни карти и за компютърна измама. Според германската прокуратура българинът и друго лице са се присъединили към действаща в международен мащаб банда, която се е обединила с цел използване на разплащателни карти.
На 14.02.2009 г. и преди 06.04.2009 г. в Берлин и на Главна железопътна гара Берлин Жеко и друго лице са предали на трети член на бандата 3 приставки за запаметяване на данните на разплащателни карти. На 16.03.2009 и на 14.05.2009 г. той и негови съучастници поставили по едно манипулационно устройство на два банкомата на „Източносаксонска спестовна каса Дрезден” в гр. Дрезден. С помощта на карти-дублети е трябвало да се даде възможност на други членове на бандата да извършат неправомерни тегления на парични суми в брой от банкомати. До това не стигнало, защото манипулацията била разкрита и сметките били блокирани, посочват германските власти.
Окръжният съд е установил, че Европейската заповед за арест срещу Жеко удостоверява, че срещу него се води углавно дело за тежки умишлени престъпления. Най-тежкото от тях се наказва с лишаване от свобода за срок от 5 до 15 години. Съдът взе предвид, че той има чисто съдебно минало след настъпила реабилитация. Съдът намира, че връщайки се в България, добричлията е успял да избегне наказателно преследване във ФР Германия, без да упълномощи свой представител или да остави гаранция за неговото установяване и призоваване. Съдът прие, че съществува реална опасност Жеко З. да извърши друго престъпление или да продължи да се укрива. При това положение и предвид изискванията на Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест, Окръжен съд – Добрич, намери, че единствената адекватна мярка за неотклонение срещу 41-годишния е задържане под стража. Определението на Окръжен съд – Добрич, подлежи на обжалване и протест в 3-дневен срок пред Апелативен съд – Варна.


 


Сходни връзки

ПРЕДАВАМЕ ОБВИНЕН ЗА ФАЛШИФИЦИРАНЕ НА БАНКОВИ КАРТИ НАШЕНЕЦ НА ГЕРМАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди