изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 21:37 EEST
ГОСТУВА МУЗИКАЛНО – ПОЕТИЧНИЯТ СПЕКТАКЪЛ „НЕ ОСТАРЯВАЙ ЛЮБОВ”    
НовиниНа един от най-знаковите дни в календара – 1 март, гости на град Добрич ще бъдат Недялко Йорданов, Ивана Джеджева и Хайгашот Агасян, информираха от общината в  Добрич и поканиха почитателите на поетичното слово и музика днес от 18.00ч.


в зала „Добрич”. Там ще бъде представен музикално-поетичния спектакъл „Не остарявай, любов”. За гражданите и гостите на града Недялко Йорданов ще прочете и част от най-новите си стихове, намерили място в последната му поетична книга „Ела, любов”. „Винаги съм писал за любовта, защото човекът се ражда от любов, живее с любов и понякога умира от любов” казва поетът, драматургът и режисьорът Недялко Йорданов. Роден е в гр. Бургас. Започва да публикува през 1954 г. и от 1963 г. до сега е отдаден изцяло на театъра. Автор е на много поетични книги и пиеси. Негови произведения са превеждани на руски, полски, немски и на много други езици. Изнасял е рецитали в десетки градове на България и Европа.
    Ивана Джеджева е актриса с богата биография и разнообразно амплоа. От 1967 г. до 1990 г. е изиграла в ДТ „Адриана Будевска” – Бургас  ролите на Аркадина („Чайка”), Гертруда (”Хамлет”), Вера Сергеевна (”Енергечни хора”), Флориндо (”Слуга на двама господари”) и мн. др. От 1990 до 1998 г. е актриса в Театър „Възраждане” – София. Там е участвала в постановките  „Трендафил Акациев 1 и 2”, „Има нещо гнило в Дания”, „Волни птички божии” и др.
    Хайгашот Агасян е известен български инструменталист, певец и композитор. Завършва Българската държавна консерватория. В сътрудничество с Недялко Йорданов създава някои от най-известните песни на българската популярна музика. Освен това пише много театрална музика и песни за деца, напомнят още от кметството.
 


Сходни връзки

ГОСТУВА МУЗИКАЛНО – ПОЕТИЧНИЯТ СПЕКТАКЪЛ „НЕ ОСТАРЯВАЙ ЛЮБОВ” | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ГОСТУВА МУЗИКАЛНО – ПОЕТИЧНИЯТ СПЕКТАКЪЛ „НЕ ОСТАРЯВАЙ ЛЮБОВ”
Автор: Anonymous да 2012-03-02 @ 10:13 EET
Приветствам инициативата на общината! Беше страхотно преживяване. Добричлии получиха много приятен подарък по случай Националния празник, а препълнената зала показа, че са го заслужавали.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди