изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:08 EEST
Владимир Путин спечели изборите от раз    
По света Владимир Путин печели президентските избори в Русия с 63,40% от гласовете. Това сочат предварителните данни на Централната избирателна комисия на Русия (ЦИК) при обработени над 15.52% от избирателните протоколи, предаде РИА Новости, цитиран от "Фокус". На второ място е лидерът на Комунистическата партия на Руската Федерация (КПРФ) Генадий Зюганов със 17,28% от гласовете. Трети е Владимир Жириновски с 7.23%, следван от милиардера Михаил Прохоров със 7,26%. Последен е Сергей Миронов с 3,71% от гласовете. Избирателната активност е била около 63.37%.

Лидерът на Комунистическата партия на Русия Генадий Зюганов заяви, че президентските избори не могат да се нарекат нито честни, нито справедливи, съобщи Би Би Си. „Не мога да призная резултатите нито за честни, нито за справедливи, нито за достойни”, каза Зюганов, коментирайки първите резултати. Според него честни са тези избори, при които има диалог между властта и опозицията.

Кандидатът за президент на Русия Михаил Прохоров обяви, че планира отново да се кандидатира за държавен глава след шест години, предаде РИА Новости. „Ще се кандидатирам за президент, при това може би повече от един път”, посочи Прохоров, който взе участие в изборите като независим кандидат. По данни на неговия щаб той ще спечели поне 11% от гласовете на избирателите.

Социологическите агенции в страната дават малко по-ниски данни за руския премиер.Путин събира 58,3 процента от вота, достатъчно, за да не се явява на втори тур, според екзит пол на контролирания от държавата Общоруски център за изследване на общественото мнение (ВЦИОМ). Друг екзит пол, осъществен от Фонда за обществено мнение (ФОМ), отрежда на Путин 59,3 процента от гласовете. Официалните резултати от повечето избирателни секции ще бъдат оповестени утре.
Най-близкият съперник на Путин - комунистическият лидер Генадий Зюганов, събира по-малко от 20 процента и в двата екзит пола.

В Русия днес се проведоха избори за президент. Гражданите на най-голямата страна в света, която се разпростира върху девет часови зони, подаваха бюлетините си в продължение на 21 часа. Гласуването в богатите на ресурси Чукотка, Якутия, Камчатка, Магадан и о-в Сахалин започна още вчера в 22,00 часа, а изборите в Калининград приключиха в 19,00 часа.

Изборите за президент на Русия изцяло отговарят на международните стандарти, обявиха днес представители на групата независими международни наблюдатели на брифинг в Международния информационен център, предаде ИТАР-ТАСС. "Изборите изцяло отговарят на международните норми. Никой от нас не може да се усъмни в честността на изборите", казаха наблюдателите. "Можем да заявим, че страните от цял свят могат и трябва да вземат днес пример от Русия", подчертаха представителите на чуждестранния мониторинг, цитирани от ИТАР-ТАСС, допълвайки, че не са забелязали никакви сериозни нарушения.

По-рано днес злонамерена фалшификация в социалната мрежа Туитър за кратко доведе до ново напрежение в и без това обтегнатите отношения между САЩ и Русия, съобщи Асошиейтед прес. Интернет потребител, който използвал акаунта на американския посланик Майкъл Макфол, пуснал съобщение, че свидетелство за масови изборни нарушения ще подкопае легитимността на днешните президентски избори, в които се очаква премиерът Владимир Путин да победи с голяма преднина. Съобщението предизвика възмутени отговори, включително от Аркадий Дворкович, помощник на руския президент Дмитрий Медведев.

Истинският Макфол бързо отрече, пускайки съобщение, с което се дистанцира от онлайн "двойника си". Дворкович изрази облекчението си, но вредата вече беше нанесена. Поддръжниците на Путин обикновено обвиняват САЩ (и лично Макфол), че стоят зад безпрецедентните протести срещу сегашния премиер на Русия. http://dnes.dir.bg/

 


Сходни връзки

Владимир Путин спечели изборите от раз | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди