изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:27 EEST
Първанов атакува Станишев за загубата на НСОРБ    
Политика Бившият президент Георги Първанов за пореден път атакува сегашното ръководство на БСП, като го обвини за загубата на ключовия пост в НСОРБ - Сдружението на общините. Според президента Първанов въпреки политизацията на избора на председател на НСОРБСдружението ще продължи да бъде единно и да защитава интересите на всички общини в страната независимо от партийната принадлежност на кметовете, предаде „Фокус”. Според него загубата на председателското място на НСОРБ е неприятна новина за социалистическата партия, защото през последните 15 години БСП винаги е била начело на Сдружението.


Постът шеф на НСОРБ е особено важен, тъй като той участва в обсъждането на държавния бюджет и разпределянето на еврофондовете. От ГЕРБ бяха обявили, че няма да слагат свой кмет на този пост, но пък подкрепиха синия кмет на Пазарджик Тодор Попов.

„Това е една загуба, която идва да покаже две неща. Първото е, че очевидно представянето на левицата на местните избори не е удовлетворително, не е достатъчно, за да доминираме в местната власт. Второ важно нещо, което показва загубата на председателското място в НСОРБ е, че очевидно губим все повече партньори, защото този избор е и въпрос на партньорска политика. За съжаление моята теза за изолация на БСП в този момент се потвърждава и ако не разберем това своевременно не ни чака нищо добро”, коментира в Сливен Георги Първанов.
След напускането на поста си Първанов засили критиките си към лидера на БСП Станишев. Според анализатори това е част от стратегията му към лидерския пост в БСП, който ще се решава през май, въпреки че той още официално не е обявил своята кандидатура.

ГЕРБ губи битката на територията на морала, коментира скандала с бонусите бившият президент. Според Георги Първанов партия ГЕРБ е влязла във властта с идеята да бъде морален съдник и ментор в българското общество, но сега ще трябва да се раздели с тази си роля. Той обяви, че заради това, че някои политици или висши чиновници, назначени от управляващата партия, са си раздавали подобни суми, не бива да се дава ход на една нова атака, на дискредитиране на администрацията изобщо. „Най-лошото би било, ако се подхрани този нихилизъм към българската администрация, която не е добре платена и ако продължаваме да я мачкаме така ще я демотивираме окончателно”, обясни Първанов.
Днес настоящият президент Плевнелиев също коментира бонусите на чиновниците, като обяви, че много от тях са ги заслужили.

Решението на опозицията да сезира Конституционния съд за временната комисия, оглавявана от Яне Янев, беше необходимо, защото тя не е конституционна, заяви още бившият президент, коментирайки парламентарната комисия, която трябва да разследва решенията на президентството, относто помилванията, опрощаванията и даването на българско гражданство. „Едно такова сезиране беше необходимо, още повече, че има решение на ВАС, което според мен е в наша полза. Георги Първанов бе категоричен, че въпросът с тази комисия и създалите се казуси трябва да се реши не заради самия него, а заради всеки следващ президент на България, защото в противен случай ще има и други опити за намеса в работата на президентската институция, която е независима.

Президентът Георги Първанов посети Сливен в рамките на обичайните обиколки в страната преди отчетно-изборната кампания на БСП и подготовката на редовния конгрес на партията. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Първанов атакува Станишев за загубата на НСОРБ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди