изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:08 EET
Почина поредният участник в “На всеки километър” - актрисата Бояна Кънева    
Общество
В края на миналата седмица се сбъдна и черното прозрение на Стефан Данаилов, че явно някаква прокоба тегне над “На всеки километър”, понеже от някогашния състав на партизанската тв сага е останал жив само той.


И последната участничка в култовата поредица напусна този свят, покосена от рак на дебелото черво.

Покойната актриса от Кюстендилския театър Бояна Кънева е майка на талантливата комичка Елена Кънева, разсмивала в дует с шеметната Латинка Петрова - Лоти площади и паланки през 90-те години на миналия век. Колеги на Бояна припомнят, че тя изигра тайнствената “дама с воалетката” във влака в една от сериите на “Километрите”.

“Беше много ефектна за времето си жена – слаба, елегантна, с високи скули, френски типаж.

Бояна е съпруга на режисьора Никола Кънев, дългогодишен шеф на театъра в Кюстендил.

Сега наистина вече не остана актьор от сериала. Само Ламбо се държи, да е жив и здрав”, стискат палци актьори от възрастовата генерация на бате Серго

Тайфуни с нежни имена пометоха тези дни мирното съвместно съществуване на няколко поколения актьори в театър “София”. Първият грандиозен скандал, за който “ШОУ” научи преди всички, е заради звездата от “Стъклен дом” Луиза Григорова. Дошла-недошла в трупата, тя вече е фаворитка №1 на директора Ириней Константинов. Преди нея маститият и “много женен” актьор се облизваше около бъдещата “мадам Майонеза” Елен Колева, но дали се е облажил реално, остава загадка.

“Ириней налага всячески Луиза Григорова и това вбесява другите не по-малко талантливи нейни колежки. Пред него те уж стискат зъби, но е факт, че театърът е като тенджера под налягане, която всеки миг може да експлодира.

“Главната потърпевша от новия курс на шефа се оказа утвърдената актриса Анастасия Лютова. Позната е на зрителите от десетки хитови спектакли. Един от най-успешните е “Коварство и любов” на Стайко Мурджев. Сия е половинка на Пенко Господинов, актьор от “Малък градски театър зад канала”, който играе Адвоката в “Седем часа разлика”.

Лютова се очертаваше едва ли не за като примата на театъра, но сега Ириней я върна в първи клас.

Свали я от почти всички постановки, включително и отдавнашни, и вкара на нейно място Луиза Григорова. Сия издивя и си хвърли оставката. Трябвало е да участва и в “Тирамису” на Николай Поляков, но директорът пак е пробутал Григорова. Бившият зам.-министър на културата още е в началната фаза на репетициите. В постановката ще се изявяват само дами – 5 на брой. Скандалната Лилия Маравиля е една от тях.

Анастасия Лютова е ценена актриса и няма да остане без ангажименти. Не е злопаметна, но несправедливата постъпка на Ириней я засегна страшно.

Непосредствено след Лютова от Театър “София” излетял и идолът на младите българки - Калин Врачански. Той не можел повече да понася подмятанията, че е рогоносец, и след серия скандали с колеги вече не е част от състава.

“Калин научи последен, че гаджето му Силвия “Пипи” Петкова, която също е актриса в Театър “София”, му е кръшнала с половината от мъжките щатни бройки. Силвето направи запомняща се роля в “Пипи Дългото чорапче”, но тепърва й предстои да се доказва.

Актьорите обсъждат активно и дали ще се състои “голямото завръщане” на Кирил Топалов в Театър “София”, до чиято сцена той така и не можа да припари заради спънките, които му устройваше предишната директорка Доротея Тончева. Сега обаче маститият драматург, професор по възрожденска литература в СУ, бивш посланик в Атина и ексшеф на Народната библиотека в София, вече е съветник на президента Росен Плевнелиев. Очаква се “логично” хората от гилдията да започнат да му правят метани в обезсмъртения от дядо Вазов службогонски стил.

“Кирил много искаше да види най-известната си пиеса “Нерви за любов”, поставена в театър “София”, но незнайно защо

Доротея се заинати като магаре на мост и не даде благословията си.

Засега няма податки двамата с Топалов да са заровили томахавките.

Още се водят “зверски скарани”.

Но Тончева ще трябва да отложи за следващия път “сладкото отмъщение”. Защото елинистът, който от време оно е председател на българо-гръцкото дружество и самият тогавашен шеф на Съюза на артистите Любомир Кабакчиев му ставал на крака, е ключов спец в екипа на Плевнелиев. Мълвата носи, че бил назначен заради перфектното познаване на проблематиката на българското население в Северна Гърция /т.нар. Вардарска Македония/, откъдето е коренът на новия държавен глава”, обясняват представители на съсловието.

И друг театрален директор си позволявал напоследък да мачка като валяк доказали се и дори звездни жреци и жрици на Мелпомена. Това е бившият любовник на соцманекенката Алис Крайчева - режисьорът Павел Васев, който деребейства няколко сезона в Народния театър. Една от най-популярните му жертви е секссимволът /или вече само символ/ Аня Пенчева.

Всенародната любимка била натикана в девета глуха

и получавала третостепенни роли от дъжд на вятър.

На същия огън се пържи и най-успешната Фани Хорн - Емануела Шкодрева. Неостаряващата блондинка също била с отрязан достъп до сцената и от нямане какво да прави приемала всевъзможни халтури. Последното й участие /в тандем с по-младия й колега Васил Драганов от сериала “Столичани в повече/ е като четец-декламатор на 60-ия юбилей на бившия шеф на парламента Александър Йорданов, ознаменуван с пищно парти в хотел “Шератон”.

Неда ДАНЕВА

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Почина поредният участник в “На всеки километър” - актрисата Бояна Кънева | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Почина поредният участник в “На всеки километър” - актрисата Бояна Кънева
Автор: Anonymous да 2012-03-07 @ 11:50 EET
Всичко е добре,ама българска работа,нагаждачи във всички етажи на власта.Това сме българите не ценим умните,талантливите и пепспективни хора,а ги унижаваме.Ще минат години всеки, който има сили и е уверен в себе си  и способностите си в ще напусне България.Тогава ще я втасаме.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди