изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 17:11 EEST
В община Ивайловград на концесия ще бъдат добивани скалнооблицовъчни материали    
Икономика   Правителството предостави концесия за добив на скалнооблицовъчни материали – гнайсошисти, на ЕТ „Никея–Атанас Семерджиев”. Добивът ще се осъществява от участъците „Север” и „Юг” на находище „Янкова чешма”, разположено в землището на с. Нова ливада, община Ивайловград. Концесионната площ е с размер 100 597 кв. м.

 

Срокът на концесията е 35 години, като се очаква за този период постъпленията от концесионни плащания да надхвърлят 798 280лв. при средногодишен добив на 4500 куб. м гнайсошисти. Предвижданите инвестиции са за близо 110 хил. лв.

С друго решение правителството одобри промени в договора за отдаване на концесия на обекта „Каменна кариера” (находище „Грудово”), от който се добиват строителни материали. Кариерата е разположена в землището на гр. Средец, област Бургас. С промените срокът на концесията се удължава с 15 години, считано от 8 юни м. г., и се променя концесионната площ от 92 825 кв. м на 136 698 кв. м. Договорът е сключен между община Средец и „Кариян” ООД през 2001 г.

 


Сходни връзки

В община Ивайловград на концесия ще бъдат добивани скалнооблицовъчни материали | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди