изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:38 EEST
15-А ПРИСЪДА ЗА 32-ГОДИШЕН ОТ С. ЛОМНИЦА    
Ред и сигурностЗа 15-и път е осъден 32-годишният Недко М. от село Ломница, Добричко. Той бе признат от Окръжния съд в Добрич за виновен в това, че на 16 септември миналата година е дал подкуп от 62 лв. на двама старши полицаи по охрана на обществения ред при Първо Районно управление на полицията, за да не му съставят акт, както и за това, че е карал лек автомобил „Ауди 80” без свидетелство за управление, при това в едногодишен срок от наказването му за същото деяние.

 

 Според обвинителния акт на 16.09.2011 г. полицейски патрул с трима служители спрял около 10,20 ч. по ул. „Княз Дондуков” за проверка автомобила на Недко М. Установено било, че водачът не притежава свидетелство за управление на моторно-превозно средство. Служителите на реда повикали автопатрул, за да бъде съставен акт за административно нарушение на 32-годишния. Един от пристигналите полицаи му обяснил реда и го извикал до полицейския автомобил, на който предната дясна врата била отворена. Недко заявил, че вече е осъждан за същото престъпление и поискал да оправят проблема по друг начин като „почерпи”. Той извадил банкноти от портфейла си и ги хвърлил на пода пред предна дясна седалка на полицейския автомобил. По-късно било установено, че банкнотите са общо 62 лв. Служителите на реда поставили белезници на водача и извикали оперативно-следствена група на местопроишествието.

По молба на Недко М. и след като той призна вината си и даде съгласие при постановяване на присъдата да се ползват събраните в досъдебното производство доказателства, Окръжен съд – Добрич, допусна делото да бъде разгледано като съкратено съдебно следствие.

Недко трябва да лежи две години в затвор или затворническо общежитие от закрит тип. Наложена му е глоба от 2000 лв. Осъждан е 14 пъти с влезли в сила присъди за различни престъпления. Последното е осъден на половин година лишаване от свобода за шофиране без свидетелство за управление. Присъдата на Окръжен съд – Добрич, подлежи на облажване и протест пред Апелативен съд – Варна. НДТ

 


Сходни връзки

15-А ПРИСЪДА ЗА 32-ГОДИШЕН ОТ С. ЛОМНИЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди