изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-10-01 @ 23:29 EEST
ПРЕДСТОИ РЕШЕНИЕ ПО ДЕЛО ЗА ИМОТ НА ДАМБАТА    
Ред и сигурностДо един месец Окръжният съд в Добрич ще излезе с решение по гражданското дело, образувано по иск на държавата срещу „ЗАРИ СС” ООД – гр. Балчик. Държавата иска да бъде прогласен като нищожен договор от 9 юли 2009 г., сключен от бившия областен управител Ердинч Хаджиев като продавач и дружествот-купувач на недвижим имот.

Той е с площ от 4 813 кв. м. и е актуван като частна държавна собственост. Имотът, който е със статут на изключителна държавна собственост, е продаден в нарушение на Конституцията на Република България и на Закона за държавната собственост, твърди държавата. Иска се да бъде признато за установено, че имотът е собственост на държавата и дружеството да бъде осъдено да й го предаде. Претенцията на държавата е оценена на 113 707,12 лв.

В исковата молба на МРРБ се твърди, че имотът е изключителна държавна собственост и неправилно е бил актуван като частна държавна собственост. Имоти от неговия вид не може да бъдат продавани, тъй като са част от хидротехническо, брегоукрепващо съоръжение  - Дамба в Балчик, изградено в акваторията на Черно море, посочват представителите на държавата. Строителството му е осъществено по проект с европейски средства в рамките на Проект „България – защита на речните и морските брегове от ерозията и абразията на водата и свързаните с тях свлачищни процеси” и е финансиран чрез държавен заем от ЕИБ. Нарушени са разпоредбите на Закона за управление на Черноморското крайбрежие, в който е предвидено, че не могат да бъдат обявени за частна държавна собственост и да бъдат предмет на разпоредителни сделки брегоукрепителните и брегозащитните системи. Предвид това договорът за продажба на имота е с невъзможен предмет.

Ответникът по делото пък оспорва предявените искове с мотива, че Законът за задълженията и договорите му дава основание за задържи имота, докато получи платената за него цена на ищеца. НДТ

 


Сходни връзки

ПРЕДСТОИ РЕШЕНИЕ ПО ДЕЛО ЗА ИМОТ НА ДАМБАТА | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ПРЕДСТОИ РЕШЕНИЕ ПО ДЕЛО ЗА ИМОТ НА ДАМБАТА
Автор: Anonymous да 2012-03-07 @ 20:35 EET
Няма ли да свърши това дело най накрая и да окошарят Ердинч и Велина Трифонова?Не трябва да има мислост към хора който са злоупотребили със служебно положение.Имаме "Уж" що годе някаква Съдебна Система ,а тук имаме нарушение на Конституцията на Република България и на Закона за държавната собственост.Гражданите на Добрич очакват осъдени,а не дайте ни куклите -ето ви парцалките.Безобразие.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди