изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 21:19 EEST
Министерството на транспорта си е раздало най-големите бонуси    
Новини603 675, 62 лева има в банковата сметка на Министерството на финансите. Пари, получени от министрите, заместник-министрите, началниците на политическите кабинети и парламентарните секретари, получени по време на мандата на правителството "Борисов" и сега върнати. Общо министерствата са внесли в банковата сметка на МФ близо половин милион лева. Точната сума е 498 008,02 лева. Възстановената суми от допълнителни материални стимули от областните и заместник-областните управители е 105 667,60 лева.


Две ведомства не са върнали и стотинка в банковата сметка на МФ, от което следва, че там не са раздавани парични средства за поощрение. Едното ведомство, което не се е възползвало от ДМС - то е Министерството на правосъдието. Ръководството на ведомството обаче бе сменено, след като Маргарита Попова бе избрана за вицепрезидент, а мястото й зае Диана Ковачева през ноември миналата година. На 22 декември бяха назначени и двамата й заместници - Велина Тодорова и Деница Вълкова-Петкова.
Другото министерство е Министерството на отбраната. Там нито заместник-министри, нито парламентарен секретар или началник на кабинет е получил бонус и затова е празна графата в таблицата на МС.
Според справката, оповестена от правителствената информационна служба, парламентарният секретар на МС е превел в сметката на МФ сумата от 1221 лева. Общо двамата началници на политическите кабинети на двамата вицепремиера са превели сумата от 3117 лева. Началникът на кабинет при министъра без портфейл пък е внесъл сумата от 740 лева, въпреки че такъв пост министър без портфейл, какъвто заемаше Божидар Димитров, вече не съществува.
От спортното министерство върнатите допълнителни стимули се равняват на 27 142,58 лева, като само двама от заместник-министрите на Свилен Нейков са върнали по повече от 9 хиляди лева. Във външните работи тримата заместник-министри, заедно с началника на политическия кабинет и парламентарния секретар са върнали общо 9125,67 лева. В министерството на Цветан Цветанов само един служител се е възползвам от ДМС-то, а именно началникът на политическият кабинет на МВР, който е възстановил сумата от 3615 лева.
В Министерството на културата възстановени пари има от тримата заместника на Вежди Рашидов и от началника на политическия кабинет. Общата сума е 18874,14 лева.
Едни от най-големите суми, преведени към банковата сметка на МФ, идват от двамата заместници в Министерството на околната среда и водите. Единият заместник-министър на МОСВ е върнал сумата от 31694,77 лева, а другият – 57201,00 лева.
Заместник министър от МЗХ е върнал допълнителни стимули в размер на малко над 15 хиляди лева. Другите двама заместници на Мирослав Найденов са върнали общо над 3 хиляди лева, а общо началникът на политическия кабинет и парламентарният секретар са върнали 919,13 лева.
В Министерството на образованието бонусите са скромни и не превишават 1200 лева, но затова пък всички са получили – и двамата заместник-министри, и началникът на кабинета, и парламентарният секретар. Толкова са и върнали. Подчинените на Трайчо Трайков са превели сумата от 22964,72 лева – това е общо за двама от заместник-министрите на МИЕТ.
Заместник-министрите, началникът на кабинета и парламентарният секретар от транспортното министерство държат първенството по "щедрост". Върната от тях сума в банковата сметка в БНБ се равнява на 92 247 лева. Сумата от финансовото министерство е малко по-малка – почти 76 хиляди лева (75 962 лв.). Парите са върнати от двама от заместниците на Симеон Дянков, като един от тях е върнал две суми – едната от 18 480 лева, а другата от 54 286 лева. 28 080,86 лева е общият размер на върната сума от заместник-министрите и началника на политическия кабинет в Министерството на здравеопазването. Въпреки че един от заместник-министрите на Стефан Константинов е напуснал, той е върнал сумата от 8111,61 лева (Гергана Павлова беше отстранена от длъжност през миналия месец – бел.ред.). В Министерството на регионалното развитие и благоустройството от бонуси са се възползвали тримата заместник-министри на Лиляна Павлова, началника на политическия кабинет и парламентарния секретар във ведомството. Общо върната сума се равнява на 41047,46 лева общо.
От справката става ясно още, че изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лекарствата е върнал сума от 18 951,57 лева, а председателят на Комисия за защита на конкуренцията сума от 15 792 лева. /БГНЕС /

 


Сходни връзки

Министерството на транспорта си е раздало най-големите бонуси | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди