изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:20 EET
Борисов: Обичам и чушки, и домати    
ТуризъмИзключителни са българските курорти, като "Албена" е може би от най-хубавите места, но не по-малки прекрасни са "Златни пясъци", "Слънчев бряг", Созопол. Но за тези 22 години не е направено нищо за модернизация на тяхната канализация. Не знам как са казвали досега, че туризмът е приоритет. Заедно с това, за да се стигне до тези места, е необходима и много добра инфраструктура, която ние правим - за да стигнат до тях не само българските, но и чуждестранните туристи. Прекрасни са нашите курорти, но и да не забравяме и планинските курорти като Банско, Пампорово и много други места. Но да си призная, аз, понеже обичам много да се храня, обичам всички български ястия – и чушки, и домати, и особено в този сезон всичко много ми харесва, призна министър-председателят.

Колкото до канализацията, когато станах кмет на София се оказа, че така нареченото "Модерно предградие", като квартал на София, е без канализация, а носеше такова име, посочи Бойко Борисов и допълни: Както Студентски град изобщо не е Студентски град, но затова трябва да питате Иван Костов за Закона за реституцията, защото там има 70-80 студентски общежития и 70 хиляди частни имота, в които се прави какво ли не, заяви премиерът. Той посочи, че те ще правят всичко възможно и за подпомагане на частния и среден бизнес. Все пак призна, че от 1997 година досега всички правителства са правили всичко възможно българската банкова система да е една от най-стабилните.

При връчването на наградите "Златна мартеница" за икономическо коопериране за 2011 година министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков каза, че за миналата година има 20 милиарда евро експорт, което е повече от Брутния вътрешен продукт (БВП) на България за 2004 година. При анкетата, направена от "Произведено в България", над 30% от българските граждани предпочитат българските стоки и услуги.

Тази вечер в НДК върви церемония по връчване на годишната награда "Златна мартеница" за икономическо коопериране за 2011 година. Наградата се връчва на "Литекс моторс" АД за изграждане на завод за производство на автомобили, мотори, мотопеди и други превозни средства, каза почетният председател на съюз "Произведено в България" Христо Друмев за БГНЕС преди официалната част. След приключване на официалната церемония, инцидент помрачи тържеството. Призля на Христо Друмев и колеги и приятели се притичаха да му помогнат. Докато чакаше Бърза помощ, която закъсня с 27 минути, тъй като репортерът на БГНЕС беше първият, който се обади на телефон 112, Христо Друмев успя на перфектен английски да разговаря с посланичката на Южноафриканската република Н. Пр. Шийла Камерър. След прегледа, който му направиха, Друмев се прибра в дома си с колата на един от зетьовете си без да смята, че все пак му се е случило нещо сериозно.

Годишната награда "Златна мартеница" за българско предприятие се дава на "Албена" АД за постигане на високи стандарти в туристическите услуги в България в съчетание със задълбочена политика за опазване на околната среда. Наградата за финансова институция получава "Първа инвестиционна банка" АД за благоприятна кредитна политика към малките и средните предприятия в България. Златната мартеница за медийно отразяване се дава на колегата от БНТ Марио Гавраилов за приноса му в популяризирането му на проблемите и успехите на българските производители и марката "Избери българското". Наградите се връчват за 18-ти пореден път. Мартеницата е златно-сребърна и е изработена от "Монетен двор" ЕАД София./ www.bgnes.com

 


Сходни връзки

Борисов: Обичам и чушки, и домати | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди