изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:28 EET
Доган смени лидерите на ДПС в Кърджали    
Политика

Централното ръководство на ДПС взе крайна мярка и разпусна Общинския съвет на партията в Кърджали, след като вътрешнопартийните лагери не успяха да се помирят. Партийната централа назначи служебно оперативно бюро за общинския съвет на ДПС в Кърджали. Временно са отстранени Ехлиман Чобан, Бахар Палова, Веляйтин Вели и Юсеин Раим. Решенията са от 7 март, съобщиха от пресцентъра на ДПС, предаде БТА.



Назначеното служебно бюро ще организира и проведе общинска изборна конференция, на която ще бъде излъчен съставът на новия общински съвет на ДПС в Кърджали.

В 11-членното служебно ръководство за общински съвет на ДПС в Кърджали с временен председател Мухарем Мухарем влизат сегашният кмет на града Хасан Азис, Раиф Мустафа, Халил Апти, Байрям Байрям, Ахмед Хабиб, Ахмед Мустафа, Мустафа Ахмед, Ерол Касим, Мюмюн Емин и Расим Муса.

Решението за отстраняването на Ехлиман Чобан, Бахар Палова, Веляйтин Вели и Юсеин Раим от общински съвет на ДПС-Кърджали е взето много трудно на базата на обширен и задълбочен анализ и много срещи с представители от региона, отбелязват от ДПС. Установено е, че в общинската организация на ДПС в Кърджали е създадена неблагоприятна обстановка, породена от междуличностни конфликти.

"Основен приоритет за нас е да служим на хората в региона, не може да допуснем тези конфликти да влияят върху работата на общината, посочват от Движението. С това временно отстраняване, базирайки се на устава на ДПС, даваме възможност на нашите колеги да обмислят добре действията си и да се коригира"т, допълват от партията.

"Разчитаме на служебното оперативно бюро да води балансирана и градивна политика, която преди всичко да обслужва интересите на хората. Ние сме задължени на тези хора най-вече за тяхната безрезервна подкрепа, това още повече ни задължава да работим за тях, да сме пряко ангажирани с техните проблеми и да водим такава политика, която да допринесе само позитиви", заявяват от ДПС.

От Движението посочват, че осъзнават, че община Кърджали винаги е била емблематична за ДПС. Големият обществен интерес към процесите там прави отговорността за балансирането на представителството на членовете на ДПС в общината и възстановяването на доверието в общинското ръководство на ДПС още по-голяма, пише в съобщението.

Поводът за решението за служебно партийно ръководство в Кърджали е оплакване на досегашния временен председател Мухарем Мухарем, че през последните месеци е бил подложен на сериозен натиск от враждуващите страни. А битката за шефското място в ДПС-Кърджали е в основата на раздорите, започнали още  още в края на миналата година.
Основни страни в конфликта станаха лагерите на преизбрания за трети мандат кмет Хасан Азис и бившия офицер от Държавна сигурност и бивш зам.-вътрешене министър по време на тройната коалиция Раиф Мустафа. Стигна се и до оставката на заместник-председателя на партийната структура Ехлиман Чобан, който се оттегли и от Общинския съвет. Заради конфликта се намеси и лидерът Ахмед Доган, който се срещна с местните структури и ги призова към мир и баланс, какъвто обаче явно не е постигнат.
Хасан Азис беше председател на ДПС в Кърджали допреди няколко месеца, но след конфликта си с Мустафа загуби поста.

В новото служебно ръководство Доган опитва да събере двата лагера, като включва кмета Хасан Азис и основния му противник Раиф Мустафа.

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Доган смени лидерите на ДПС в Кърджали | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди