изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 03:13 EEST
Лавина затвори прохода ”Петрохан”, отново сняг и студ    
Новини

Проходът "Петрохан" е затворен в двете посоки, поради паднала лавина, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". За почистване от силен вятър и снегонавяване поетапно се пропускат товарни автомобили на АМ "Хемус" в посока София. Това става на бензиностанция „Лукойл”-Ботевград. Настилките на всички магистрали са мокри.



Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщиха от ситуационния център на АПИ.

Температурите са в интервал от -6 °C до +5 °С. Слаб сняг превалява в областите Ловеч, Кърджали, Враца,София, Кюстендил, Разград и районите на Телиш, Велинград, Банско и Разлог. Дъжд вали в областите Видин, Плевен, Габрово, Пазарджик и Хасково.

Днес валежи ще има в почти цялата страна – в повечето места ще вали сняг, на места в западната част на Дунавската равнина и крайните югозападни райони – предимно дъжд, съобщиха от НИМХ. По-интензивни ще са преваляванията преди обяд в Западна България и Предбалкана. С умерен север-североизточен вятър ще продължи да нахлува студен въздух.

Над Черноморието ще е облачно и ветровито. В планините времето ще е облачно, мъгливо, с валежи от сняг, най-интензивни в Западна Стара планина. Ще духа силен и бурен североизточен вятър. Ще застудее. Максимална температура на 1200 метра – около минус 3°, на 2000 метра – около минус 10°. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Лавина затвори прохода ”Петрохан”, отново сняг и студ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди