изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:23 EEST
Фермери и търговци станаха милионери    
Новини70% от хората с най-високи доходи от миналата година са еднолични търговци или фермери. 28 души от Топ 40 на обявилите най-големи доходи изкарват милионите си като еднолични търговци или земеделски производители. Това сочат данните на Националната агенция за приходи от подадените досега годишни данъчни декларации за доходите на физическите лица. Крайният срок за подаване на формулярите тази година е 2 май.


Челната осмица в класацията Топ 40 се държи изцяло от еднолични търговци или земеделски производители. Техният общ доход само за година е над 47 млн. лв., като всеки от тях е изкарал над 4,5 млн. лв. А човекът, обявил най-високи доходи досега, е търговец от Бургас и е изкарал 11,7 млн. лв. само за миналата година.
28-те еднолични търговци и фермери в Топ 40 на най-богатите са обявили доходи в общ размер от над 101 млн. лв. Това прави над 72% от доходите на всички заможни българи, попаднали във временната класацията Топ 40, чийто общ размер е 140 млн. лв. Оказва се, че упоритата работа и развиването на собствен бизнес може да те изстреля сред най-богатите, а не животът от получаване на наеми на реституирани имоти. В групата на Топ 40 има само четирима души, които са обявили някакви доходи от наеми за 2011 г., като получените суми са доста малки. Най-високият обявен доход от наеми е 24 000 лв. за година. Сумата е получена от шеф в компания, който по договора си за управление и контрол само за година е изкарал над 3,9 млн. лв. Останалите трима милионери, които са обявили и доходи от наеми, са получили като хазяи по 2-5 хил. лв. "Най-бедният" в Топ 40 също е фермер или едноличен търговеца, като той е изкарал само 1,94 млн. лв. за година
Стефан Кючуков
 

 


Сходни връзки

Фермери и търговци станаха милионери | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Фермери и търговци станаха милионери
Автор: Anonymous да 2012-03-12 @ 11:52 EET
 Ненормалното е, че като си станал милионер на една територия, ти не гледаш да я облагородиш. А нашите "милионери" са като тото-играчи - днеска усвоил печалбата, утре всичко прекарал през търбуха. И България продължава да стои като пустиня пълна с голи бушмени, които по стар български обичай са крайно нещастни от своята голота.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди