изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:17 EET
Пролетта идва от сряда, 20 градуса през уикенда    
Времето

В следващите дни над страната ще се установи пролетно време, като максималните температури ще се повишат до 20 градуса.
Днес ще бъде облачно и ветровито, като ще превалява над цялата страна, но освен в някои полупланински райони, валежите ще бъдат слаби. Рано тази сутрин лавина затвори прохода "Петрохан".



Дневните температури ще достигнат стойности от 2 до 8 градуса, а до полунощ валежите ще спрат навсякъде. Ще отслабне и вятърът, при което минималните температури утре на местата с ясно и тихо време ще се понижат до минус 8 градуса. През деня обаче температурите ще се повишават. Облачността ще бъде разкъсана, в Северна България - до слънчево. Дневните температури утре ще бъдат от 5 до 10 градуса, в западните части на Дунавската равнина до около 12-13.

В сряда и през оставащите дни до края на седмицата времето ще бъде ветровито и ще запази своята динамика, но вече ще бъде пролетно. С изключение на четвъртък, когато вятърът за кратко ще смени посоката си със север-северозападен и температурите ще са по-ниски с 2-3 градуса, максималните стойности ще се повишават и ще са от 10 до 15 градуса, на места до 17-18.

През почивните дни ни очаква истинска пролет с температури от 13 до 18 градуса, а на места в низините и до около 20 градуса.

От петък и в планинските райони бързо и рязко ще се затопля и през почивните дни температурите ще достигнат стойности около 10 градуса. Ще започне силно снеготопене, а тези, които искат да прекарат почивните дни в планината, използвайки априлските температури, трябва да се съобразяват с много високата в съответните райони лавинна опасност. http://dnes.dir.bg/

ВРЕМЕТО В МОМЕНТА ОТ УЕБ КАМЕРИ В БЪЛГАРИЯ 

 


Сходни връзки

Пролетта идва от сряда, 20 градуса през уикенда | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди