изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:22 EEST
Разбиха колата на британския посланик в Пловдив    
Новини

Крадци разбиха колата на посланика на Великобритания у нас Джонатан Алън и откраднаха навигационната система. Кражбата е извършена вчера около 18 часа в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в града.
Неизвестните обирджии счупили страничното стъкло на лекия автомобил „Ланд Роувър” с дипломатически регистрационен номер, паркиран на ул.”Мали Богдан” в града под тепетата.



Самият Алън написа в профила си в социалната мрежа Туитър: "Лош ден в Пловдив, откраднаха GPS от колата ми, сега съм с полиция и чакаме огледа". От страницата на посланика става ясно още, че това е третата кражба на системата за ориентиране от неговия автомобил за последните шест месеца. Предишните две кражби са станали във Великобритания.

Преди известно време дипломатът прекара един месец при българско семейство в Пловдив, където научи езика и обичаите на страната. Това е условие на британското външно министерство, което задължава дипломатите си да учат езика и традициите не чрез курсове, а чрез временно настаняване в дома на жители на държавата, в която ще работят.

След престоя си в Пловдив, Джонатан Алън заяви, че харесва баница, обича да слуша чалга и е възхитен от бабите в България, които били супер герои. Посланикът беше впечатлен и от забележителностите, които е посетил в региона.

Само преди дни в София бяха арестувани двама мъже, разбивали автомобили, паркирани пред детски градини. Те са действали в продължение на около месец в кварталите „Лозенец”, „Гоце Делчев”, „Витоша” и „Стрелбище”. От колите крадците отмъквали дамски чанти, преносими компютри, мобилни телефони и други вещи, като най-често чупели едно от стъклата.

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Разбиха колата на британския посланик в Пловдив | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди