изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:32 EET
НА ГКПП КАРДАМ ЗАСЯКОХА 19 ТОНА НЕРЕДОВНИ ПОЛСКИ КАРТОФИ    
Ред и сигурностПартида от 18 500 килограма картофи с произход от Полша са поставили под възбрана фитосанитарните инспектори към ОДБХ във Варна. Продукцията ще бъде върната към производителя, тъй като няма необходимите документи за движение на територията на ЕС.

 Сигналът за полските картофи е получен на 27 февруари 2012 година от Гранична полиция на ГКПП-Кардам за влизане на пратка картофи с произход Полша. След проверка, фитосанитарните инспектори към Областната дирекция за безопасност на храните в Добрич са установили, че липсват необходимите документи за движение в ЕС. Цялата продукция е поставена под карантина в склад под контрола на ОДБХ Варна.

След справка с полските фитосанитарни власти се потвърди, че полският производител не е регистриран при тях и движението на партидата е нерегламентирано. 

Продукцията е запечатана и е върната на полския износител в склад под контрола на полските фитосанитарни власти, които ще предприемат мерки спрямо производителя за допускане на нерегламентираното движение на пратката в Полша и ЕС.

Българска агенция по безопасност на храните напомня на всички вносители и търговци, че при липса на необходимите документи за движение на картофи от Полша, пратките ще бъдат връщани или унищожавани, като всички разходи по предприетите мерки са за сметка на вносителите или търговците. НДТ

 


Сходни връзки

НА ГКПП КАРДАМ ЗАСЯКОХА 19 ТОНА НЕРЕДОВНИ ПОЛСКИ КАРТОФИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 3.00 секунди