изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:26 EEST
Чистка в ГЕРБ    
Политика
В ГЕРБ се задава пролетно почистване. Завръщането на премиера Бойко Борисов от Катар е повратна точка в партийните кариери на двама от властта и на министъра на здравеопазването Стефан Константинов, съобщиха от високопоставени източници в управляващата партия.


С постовете си ще се разделят областните координатори във Варна Павел Димитров и в Благоевград Костадин Хаджигаев, а здравната система вероятно ще има четвърти министър, този път партиен член.
"Здравният министър Стефан Константинов ще си отиде, ако не влезе в час", обяви премиерът Бойко Борисов. "Не може от 2010 г. досега да се вдигат цените на лекарствата и за няколко дена да съумеем с милиони сега да ги предоговорим", възмути се той. Според премиера Константинов има две вини - че върви след събитията и оставя някой друг да вади горещите му картофи. Борисов даде да се разбере, че не приема обясненията на здравния министър, че не е знаел за поскъпването на лекарствата и му е пречела заместничката му Гергана Павлова. Премиерът се прекръсти и закле в ефир, че ГЕРБ няма черна каса, в която да са влизали част от завишените цени на лекарства, каквито слухове вървят на жълтите павета. Борисов все пак уточни: "Не съм казал, че ще има нов здравен министър".

Врачанският депутат от ГЕРБ Николай Коцев е решил доброволно да напусне парламента. Партийното ръководство вчера уважи молбата му. На мястото му ще влезе банкерът от Козлодуй Мирослав Маринов. Личният анализ на Коцев показал, че пъпът му не е хвърлен в парламента, а във Враца. Затова искал да остане само областен координатор на ГЕРБ, пише "Стандрат".

Сред най-често спряганите имена за нов лидер на ГЕРБ в Пиринско са зам. областният управител Георги Баханов и шефката на общинския съвет Даниела Савеклиева. В креслото няма да седне депутатът Георги Андонов, за да не пречи това на работата му в парламента. Кметът на Благоевград Атанас Камбитов е категоричен, че има достатъчно ангажименти като градоначалник.

Баханов е от Сандански и е един от най-близките хора на Цветанов. Досегашният лидер Костадин Хаджигаев остава областен управител. Павел Димитров каза, че още няма решение за смяната му. Срещу кадровата му политика скочили депутатите Емил Радев, Димитър Атанасов, Красимир Петров и Лилия Христова. Причината е, че позволил шеф на бюджетната комисия в местния парламент да остане бившият лидер на ДПС Янко Станев. "ГЕРБ не може да е в комбина с него. Хората се обезвериха и ни атакуват. Дори ДПС го изключиха и казаха - халал да ви е", възмути се Атанасов. Изпълнителната комисия задължи общинарите от ГЕРБ да сменят Станев. Това ще стане на 28 март. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Чистка в ГЕРБ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди