изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 19:54 EEST
Талибаните ще обезглавяват US войници    
По света

 Ислямският емират предупреждава за пореден път американските скотове, че муджахидините ще им отмъстят и с помощта на Аллах ще убиват и обезглавяват вашите садистични войници убийци, каза говорителят на талибаните Забиула Муджахид в изявление, изпратено по електронната поща. Заплахата е в отговор на трагедията, разиграла се в неделя, когато американски военен застреля 16 цивилни в размирната провинция Кандахар.



Стотици студенти в Джалалабад провеждат днес първия голям протест във връзка с масовото убийство, предаде Асошиейтед прес. Те настояват кфсеъщш да бъде съден публично. Част от демонстрантите правят чучело на президента на САЩ Барак Обамар, за да го изгорят публично.

Гневни протести бяха проведени в страната миналия месец след изгарянето на Корана от американски военни.

В същото време министърът на отбраната на САЩ Лион Панета заяви, че ако американският войник може да получи смъртна присъда, предаде Асошиейтед прес. Панета заяви, че тази стрелба не трябва да отклони САЩ от военната мисия в Афганистан.

"Войната е ад. Такива неща се случват и ще се случват. И това не е първият случай, вероятно няма да е последният", заяви той при посещението си в страната.

Президентът на САЩ Барак Обама нарече масовото убийство в неделя "трагедия", но подчерта, че този епизод няма да промени стратегията на Вашингтон и няма да ускори изтеглянето на американския контингент, предвидено за 2014 г.

Той подчерта, че продължава да изпитва гордост от това, което силите на САЩ са постигнали там, действайки при огромно напрежение, допълва АП.

http://www.bnews.bg/

 


Сходни връзки

Талибаните ще обезглавяват US войници | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди