изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:33 EEST
ПРОЛЕТЕН КОНЦЕРТ В ДВОРЕЦА    
Култура

На 21 март от 18.30ч. в Каменна зала в Двореца в Балчик ще се състои пролетния концерт на музикалните дарования на град Балчик, съобщават от културния център „Двореца”. Гости, приятели и почитатели на музикално-сценичното изкуство ще се насладят на музикалната вечер, която ще премине под надслов “ Пролетни цветя”.

Мостът преди водопада В парка в Двореца В парка в Двореца Балчик: Двореца и Ботаническата градина



 

“ Няма по подходящо място за пролетния концерт от градините и цветните алеи на Двореца” - споделя диригентът на хор “ Черноморски звуци” Валентина Георгиева.

Паркът и градините на бившата лятна резиденция на румънска кралица Мария са естествен декор за звънливите гласове на хористи и певци от НЧ “ Паисий Хилендарски” в Балчик, които на 21март ще пеят за жителите на Белия град.

В празничния концерт ще вземат участие смесен хор” Черноморски звуци” и музикални формации с диригент Валентина Георгиева. На сцената ще прозвучат известни класически творби от български и чужди композитори, както и песни с по-съвременно звучене, информират от „Двореца”.

За първи път в програмата тази година ще бъдат представени пианистите от класа на Марияна Тихолова, в програмата на които ще прозвучат известни и позабравени пиеси от автори от различни поколения. Малките таланти ще внесат пролетно настроение и една цветна хармония за почитателите на музиката.

По традиция на цветните празници хористите поздравяват свои близки, приятели и познати с настъпването на пролетните празници чрез музиката на песента и клавирната звучност. НДТ

 


Сходни връзки

ПРОЛЕТЕН КОНЦЕРТ В ДВОРЕЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди