изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 20:53 EEST
Върнаха парите за читалищата в бюджета на Каварна    
Новини

Средствата, предназначени за издръжка на читалищата в Каварна са върнати от резерва отново в бюджета, решиха на днешното си заседание съветниците от крайморската община. Сумата е в размер на 74 хил.лева, от които 60 хиляди са предназначени за читалище "Съгласие" в Каварна.Новината потвърди за Дарик председателят на Общинския съвет в Каварна Иван Кьосев. Той информира, че решението е взето с 11 гласа „за” от членовете на БСП, РЗС и ДСБ, 4-ма от ГЕРБ са гласували против, а 2-ма съветници от ДПС са отсъствали от заседанието.

Каварна в навечерието на 2008 г. 6 май - Ден на Каварна Болата 011



Парите, с които трябваше да бъде дофинансирана читалищната дейност в общината бяха блокирани и отнесени в резерва на предишното заседание на Общинския съвет в Каварна. Оставени в резерва бяха и 692 хил.лева от бюджета на Каварна, предназначени за издръжка на спортните клубове с мотива, че 8 от клубовете не са регистрирани в обществена полза и според закона за държавния бюджет не може да се финансират от местни приходи. Днес съветниците оставиха парите за спорт отново в резерва.

Рамката на бюджет 2012 в размер на 12 млн. 456 хил.лева. е спазена, уточни Кьосев. Той подчерта, че оттук насетне има два варианта – областният управител да се съобрази с решението на съветниците или отново да го върне поради незаконосъобразност, както е станало на предишното гласуване на бюджета.
Иван Кьосев информира още, че на заседанията на постоянните комисии към Общинския съвет са били поканени председатели на спортни клубове и на читалищни настоятелства, те обаче не се отзовали.

На днешното заседание на Общинския съвет отново не присъства и кмета на Каварна Цонко Цонев. Той атакува пред Административния съд решението на общинските съветници за приемане на бюджет 2012 от заседанието на 17 февруари. dariknews.bg
 


Сходни връзки

Върнаха парите за читалищата в бюджета на Каварна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди