изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:57 EEST
ЗА СТОРЕНОТО ЧУДО – ДЪЛБОК ПОКЛОН!    
ЗдравеВ редакцията – както сте установили, работим все хора с дар слово - обикновено намираме подходящите думи да изразим определени чувства. Но днес, когато спонтанно решихме да кажем огромното си “Благодаря!” за един спасен живот, просто... разбрахме, че понякога, дори за нас, думите не достигат. Защото наистина станахме съпричастни на чудо. Сътвориха го д-р Кирил Карамфилов от специализираната болница за активно лечение на сърдечно-съдови заболявания “Св. Екатерина” и неговият екип, д-р Милена Горанова от добричката кардиология, както и целият персонал на отделението под ръководството на д-р Елисавета Карадимова.

Нещо повече - оказа се, че не сме първите, докоснали се до невероятния професионализъм и новите технологии, защото вече близо месец в добричката болница съществува сектор за инвазивна диагностика и лечение на сърдечно-съдови заболявания, оборудван с най-съвременна апаратура. Сектор, в който на ротационен принцип по две седмици работят уникалните млади лекари от “Света Екатерина” д-р Карамфилов и д-р Пакеров, които - освен това обучават млади специалисти в тънкостите на... чудото. И за онези, които си мислят, че спекулираме с думата “чудо”, все пак ще разкажем - на красивия иначе дамски празник 8-и март, се оказа, че нашият приятел и съпруг на колежка Тодор Тодоров е с много силна болка в сърдечната област. Независимо, че беше нощ, независимо, че имаше много работа, д-р Горанова на момента разчете сериозен проблем в иначе почти нормалната кардиограма. Д-р Карамфилов и неговият екип се отзоваха буквално на секундата, за да установят, че на практика Тошко прави инфаркт. Всичко се случи “в движение”. Отговорно, свръхпрофесионално, компетентно тези млади хора сътвориха чудо - благодарение на новите методи те спасиха нашия приятел след неколкочасова напрегната работа, а вчера вече той си беше у дома - усмихнат и на практика здрав. Всъщност, за тези три дни в кардиологията - ние хората от НДТ, установихме, че това вече не е място на тъга и нещастие. Защото за времето, през което са тук и работят по новите методи, столичните лекари всъщност са превърнали отделението в място за надежда и усмивки. Пред очите ни оттук си тръгнаха няколко души, които, ако нямаха късмета да попаднат с проблема си точно тук и точно в този период, вероятно щяха дълго да са на легло и - не дай Боже, животът им да виси на косъм... Защото в нашето съзнание, когато чуеш “инфаркт”, обикновено душата ти се свива в тъжно предчувствие. Убедени сме, че за хората със сърдечно-съдови проблеми в Добричка област вече няма да бъде така. Защото в нашето отделение трайно се е настанила надеждата. За всичко това, за новите методи и тяхното приложение, за младите компетентни лекари, които буквално поправят сърцето ти, докато си в съзнание и контактуваш с тях, за бъдещето, което вече е в Добрич, ще ви разкажем в поредица от материали. Защото това са неща, които трябва да знаем. Защото благодарение на тези новости ще се върнат много усмивки. И ще продължат много животи. Днес просто искаме да кажем “Благодарим” и “Поклон!”

 

Екипът на вестник “Нова добруджанска трибуна”      

 


Сходни връзки

ЗА СТОРЕНОТО ЧУДО – ДЪЛБОК ПОКЛОН! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди