изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 19:11 EEST
Още търсят убиеца на химичка от богат род    
Новини “Не зная за какво - любов ли, ревност ли, имоти ли, защо убиха Даниелка. Но не мога да се съглася с това, че нито бившият й мъж, нито свекърът или свекървата й не пратиха поне по едно цвете на погребението. А иначе толкова нейни колеги и познати дойдоха на гробищата.” Това каза пред “Труд” близка на 32-годишната Даниела Кацарска от Дупница.

Никой в града няма обяснение защо бе убита младата жена - инженер-химик в местния завод за лекарства. “Работим по няколко версии, които не се огласяват, за да не се пречи на разследването”, каза във вторник наблюдаващият прокурор Невена Стоева. По случая в Дупница е командирован екип от столични криминалисти.

Два удара с винкел

Кацарска бе убита с два удара по главата с еднометрово парче П-образен винкел във входа на кооперацията, където е домът й. Кървавото престъпление бе извършено към 23,30 ч на 28 февруари тази година.

Даниела се прибирала след работа. Докарал я с колата си нейният приятел и колега Славчо Томанов. Той изчакал 5-10 минути пред входа, за да види дали ще светнат прозорците на жилището й на петия етаж и да си тръгне спокоен. Стъклата обаче останали тъмни и мъжът се притеснил. Влязъл във входа и намерил Даниела в локва кръв на първата площадка на стълбището. Минути по-късно жената издъхнала в местната болница.

В деня на развода

Първоначалната версия на криминалистите бе за грабеж, тъй като чантата на Даниела била задигната от убиеца. Тя обаче бе намерена в контейнер на 200 м от местопрестъплението и от вещите нищо не липсвало. Даниела не носела много пари и те до стотинка били в портмонето й заедно с личните документи. В същия контейнер бе открито и парчето окървавено желязо.

В деня на убийството Даниела се развела със съпруга си Евгени Кацарски. Той и колегата й Томанов, който я изпращал вечерта, били разпитани от полицията веднага след кървавата драма. После и двамата мъже били освободени, без да има нещо насочващо по разкриването на извършителя.

“Евгени и Даниела се ожениха преди 5-6 години. Нямаха деца. Колкото тя беше организирана, амбициозна, завърши висше образование и прочие, толкова той я караше яваш-яваш, хазартно. Уволниха го дисциплинарно от фармацевтичния комбинат, където работеше и той. После не се хвана никъде на заплата. Говори се, че напоследък имал дългове, част от които Дидка плащала, но не знам дали това е вярно”, каза близка приятелка на убитата. Жената признава, че не знае точно каква е причината за развода, въпреки че делото започнало през април миналата година. По думите й в последно време Даниела и колегата й Славчо се сближили, но не заживели заедно и приятелката не знаеше дали са имали подобни намерения.

“Може Славчо и Евгени да са се конкурирали за любовта й, но това не е причина да пожелаят смъртта й”, гадаят дупничани. Двамата мъже не са имали конфликт, казват запознати с разследването. Засега те не изключват и версията за трети мъж, отхвърлен от Даниела. Възможно е той да е бил разярен и да я е чакал във входа, за да й отмъсти, допускат криминалисти.

Имоти по наследство

Даниела е единствената наследница на известния в Дупница Малашевски род. Наследила е жилище от прабаба си Елена и от баба си Ганка. На наследствен терен в центъра на града съпругът Евгени и свекърът Костадин Кацарски изградили нова кооперация. В нея Даниела имала право на 3 апартамента, а мъжът й - на 4. Това породило някои търкания и спорове между съпрузите, но когато решили да се развеждат, успели да си уредят имотните отношения.

Двама на полиграф

Според съседи в деня на убийството бившият съпруг Евгени празнувал развода с приятелката си Ралица в близкото до града село Яхиново. Алибито му било желязно и затова го пуснали, коментират комшиите. От полицията обаче не пожелаха да коментират това.

По случая вече са разпитани близо 20 души. Някои от тях, между които Евгени и Славчо, били подложени на детектор на лъжата и издържали тестовете. “Освен че разпитваме хора, имаме вещи и предмети, на които в момента се прави експертиза и чакаме резултатите. В случая не става въпрос за война на групировки, за конфликти между рецидивисти. А за една обикновена жена, която се връща от работа. Ще разкрием това убийство, аз съм оптимист”, каза шефът на РПУ-Дупница Борислав Динев. Той отново призова всички, които имат информация по случая, да се свържат с полицията.

КИРИЛ ИВАНОВ

http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Още търсят убиеца на химичка от богат род | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди