изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 17:17 EEST
Бензиностанции ЕКО подаряват светлоотразители на всички първокласници в Добрич    
Новини

 

Бензиностанции ЕКО подаряват светлоотразители на всички 856 първокласници в Добрич. Проектът е част от дългосрочната програма за корпоративна социална отговорност на ЕКО „Обади се, като стигнеш!”. През есента на миналата година тя се фокусира с конкретни дейности върху детската безопасност на пътя. Целта е децата да са по-видими за шофьорите чрез светлоотразителни елементи и да познават добре основните пътни правила. Партньори на инициативата са Министерството на образованието, младежта и науката и отдел “Пътна полиция” при Главна дирекция “Охранителна полиция” – МВР.



 

 

След като първокласниците от София, Пловдив, Бургас, Варна, Стара Загора, Плевен, Русе, Сливен и Шумен вече станаха част от кампанията, и техните връстници от Добрич получават като подарък светлоотразител и помагало с основните правила на малкия пешеходец на достъпен език. Светлоотразителите с логото на кампанията „Обади се, като стигнеш!” на ЕКО са изработени от лицензирана фабрика във Финландия и са регламентирани със стандарта БДС EN 13356. Световната статистика сочи, че използването им намалява три пъти риска от пътни инциденти.

Дейностите, свързани с безопасността на децата, се подкрепят от фонд „Обади се, като стигнеш!”. Той бе създаден през есента на 2011 г. като част от дългосрочната програма на ЕКО. Фондът генерира средства от продажбата на гориво чрез специални ЕКО клиентски карти. Рисунките върху тях са на деца от дома за деца „Св. Пантелеймон”, с. Видраре. За всеки закупен литър гориво с новите карти, клиентът ползва отстъпка от 0.04 лв. и дарява във Фонда 0.01 лв., а ЕКО удвоява сумата.

Като част от програмата, ЕКО организира и детски образователни спектакли по пътна безопасност в детските градини в София. Специално обучени актьори разиграват различни ситуации, за да стимулират малчуганите чрез игри да се научат да спазват най-важните правила на пътя. Адаптирана светофарна уредба и пешеходна пътека, създадени от ЕКО, са в центъра на всеки от спектаклите.

Информацията за размера на събраните във Фонда средства, динамиката на тяхното натрупване и проектите, по които се изразходват, е публикувана на сайта на ЕКО България www.eko.bg. Картите за отстъпка, както и светлоотразителните елементи могат да бъдат намерени на почти всички бензиностанции ЕКО в цялата страна.

 


Сходни връзки

Бензиностанции ЕКО подаряват светлоотразители на всички първокласници в Добрич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди