изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 16:52 EEST
Моника Янова се закани да съди министри заради скандала ”Хохегер”    
Новини Единствената причина за тази атака е, че живея с политика Сергей Станишев, с когото животът ме срещна. Няма конфликт на интереси и искам това да бъде ясно, заяви на пресконференция Моника Янова, чието име беше замесено в скандала с австрийския лобист Петер Хохегер.


"Ще подведа под съдебна отговорност този, който ме замесва в корупционен скандал в Австрия. Аз съм търговска фирма, а не държавен служител. Плащам си данъците. Поемам риска да направя публично достояние тези договори, защото искам да защитя името си и няма да позволя да ме замесват в спекулации", категорична бе Янова (известна още като Йосифова - б.р.), която е собственичка на агенция "ПР Медия", предаде "Фокус".

Тя се закани, че ще съди земеделския министър Мирослав Найденов и може би вицепремиера Цветан Цветанов, който се "изказал доста пошло за нея".
Преди няколко дни, съобщавайки, че в Австрия тече разследване срещу лобиста, който е получил над 1 млн. евро по договор с правителството на Тройната коалиция, за да чисти имиджа на България, с които е плащал на политици, Найденов заяви: „Това, ако бъде доказано, ще стане голям скандал, но затова трябва да питате Станишев и жената, с която живее и която има медийна империя".
Цветанов пък определи Янова като "любовница" на бившия премиер.

"Нямам медийна империя. Моето име в Австрия не е замесено в политическа корупция. Хохегер е замесен в политическа корупция, аз не мога да отговарям за това какво е правил той в Австрия, аз не съм ЦРУ", категоричне бе днес Янова. По думите й е имала два договора с лобиста. Единият е от 2006 г. на стойност 240 000 евро между нейната агенция и Хохегер и Пловдивския панаир. Вторият договор през 2008 г. бил за 143 000 евро.
"Моята дейност не започва от Сергей Станишев и не приключва с края на неговото управление. Агенцията ми има 1,5 -2 до 2.5 милиона лева годишен оборот и съм платила 1 730 000 лева данъци за тези години", подчерта  Йосифова.

"Нямам нищо, от което да се срамувам, и да прикривам. Нищо незаконно не съм свършила. Това правя, за да издържам семейството си. Доволна съм и нямам притеснения относно работата си по тези договори. Нямам отношение към дейността на г-н Хохегер и неговото отношение с австрийските власти. Атаката срещу мен е на политическо ниво, но аз в политически битки няма да влизам. Сергей Станишев не ми е плащал пари. Не е моя работа да обсъждам защо правителството е дало договор на Хохегер", категорична беше Янова.

Янова изтъкна, че е работила с три поредни правителства – Симеон Сакскобургготски, на Сергей Станишев и дори с това на Бойко Борисов.
"Компании като моята би трябвало да бъдат гръбнака на българската икономика. Работила съм с МС, различни министерства, сред които МРРБ, Министерство на финансите,  в момента работя с МИЕТ, имам и спечелен договор в Министерство на здравеопазване", изтъкна пиар специалистката.
Тя добави, че през 2006 г. "ПР Медия" е работила и за главния прокурор Борис Велчев, за президента Георги Първанов, както и за Меглена Кунева и бившия министър Николай Василев.

Самият Станишев още вчера заяви, че ГЕРБ са пуснали българската следа в австрийския скандал и увери, че не се притеснява, защото договорът е бил проверяван от Сметната палата.

В интервю за днешния брой на в. "Преса" пък лично Петер Хохегер съобщи, че фирмата на Моника Янова е получила 270 000 евро, които представляват 15% от двата договора, които са сключили. 

Междувременно от РЗС заявиха, че задължително трябва да се отговори на въпросите: взела ли е Янова 270 000 евро и на какъв принцип е избрана нейната фирма като подизпълнител.
От партията на Яне Янев заявиха, че ще подкрепят исканата от ГЕРБ парламентарната комисия, която да разследва случая, но подчертаха, че трябва да бъдат проверени всички договори на правителството на Станишев с наши и чужди PR агенции.


--------------------------------------------------------------------------------
Днес бившият вътрешен министър на Австрия Ернст Щрасер, за когото се разбра, че е получил 100 000 евро от Хохегер, като консултант по проекта за България, бе изслушан от австрийския парламент. Той призна, че е получил за две години по 50 000 евро.
Щрасер съобщи, че веднъж е вечерял в България със Сергей Станишев, с което опроверга неговите думи, че не си спомня да са се виждали някога.
"Мога да си представя защо премиерът не си спомня за тази вечеря. Все пак, когато се храни, човек не говори добре. Освен това премиерът не присъстваше по време на същинското заседание, там бяха началникът на неговия кабинет и една дама, която може би беше връзката с Хохегер", коментира Щрасер, цитиран от "Дневник".
От изслушването стана ясно, че на вечерята е обсъждана реформата в полицията в България. http://dnes.dir.bg/

Моника Йосифова: Бременна съм от Станишев

Снимки с интимностите на Моника Йосифова ще залеят интернет?

Станишев стана баща на момиченце

Жената на Станишев продавала наденици

Наталия Гуркова била бижуто на Алексей Петров

Гамизов: Росен Карадимов и Моника Йосифова управляваха държавата

Станишев с нова любовница?

Кои са собствениците на българските вестници?

 


Сходни връзки

Моника Янова се закани да съди министри заради скандала ”Хохегер” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди