изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 23:06 EEST
Челси продължава напред след драма с Наполи    
Спорт

Челси се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига, след изключително драматична победа с 4:1 срещу Наполи. Успехът дойде след продължения и с общ резултат 5:4 "сините" от Лондон си осигуриха участие напред в най-силния европейски клубен турнир. Възпитаниците на временния мениджър на Челси Роберто Ди Матео изиграха невероятен мач и заслужено се поздравиха с успеха, след като успяха да си върнат за загубата с 3:1 в Италия.



В редовното време на днешния сблъсък домакините победиха със същия резултат, след попадения на Дидие Дрогба, Джон Тери и Франк Лампард. Гол на Инлер запази интригата и вкара мача в продължения, но четвърто попадение на Бранислав Иванович класира Челси напред.

В началото на двубоя очаквано домакините бяха доста по-активни. Още в петата минута  лондончани имаха отлична възможност да открият резултата. Дидие Дрогба свали топката на крака на Даниел Стъридж, който отправи силен шут в долния ляв ъгъл на Морган Де Санктис, но вратарят на италианците успя да парира в ъглов удар.

Стигна се до 29-ата минута, когато феновете на "Стамфорд Бридж" имаха първи повод да ликуват. Рамиреш центрира в наказателното поле, а Дидие Дрогба изпревари Ароника и разстреля вратаря на гостите за 1:0 в полза на Челси.

При една от следващите си атаки Челси можеше да удвои преднината си, когато Майкъл Есиен стреля по земя с левия крак извън наказателното поле, но кълбото профуча на сантиметри от левия страничен стълб на Де Санктис.

Второто полувреме също започна по-добре за Челси. Още в 47-та минута Джон Тери удвои аванса на своите, след като засече топката с глава при центриране от корнер на Франк Лампард. Наполи се опита да отговори, но на два пъти защитата на домакините се справи с опитите на съперника.

Гостите обаче не спираха да атакуват и в 55-ата минута Гьокхан Инлер отправи страхотен изстрел от дистанция и намали резултата на 1:2. В следващите минути и двата тима не спираха да атакуват и в 75-ата минута Челси си спечели дузпа за игра с ръка на Даниеле Досена в пеналта.

Франк Лампард изпълни точно наказателния удар и направи резултата 3:1, като така изравни и общия резултат от двете срещи.

В игра за Челси се появи Фернандо Торес, който имаше страхотна възможност да спаси кариерата си в състава на лондончани. Торес действа добре в 64-ата минута, за да стигне до много опасен изстрел на Иванович, избит от Де Санктис.

До края на редовното време действията и на двата отбора продължиха във все същото динамично темпо, но въпреки многото добри ситуации пред двете врати, резултатът остана непроменен и двубоят влезе в продължения.

В 105-ата минута на двубоя Дидие Дрогба изведе перфектно Иванович на точката на дузпата и сърбинът с мощен удар не остави шансове на вратаря, правейки резултата 4:1, с което окончателно класира тима си напред в надпреварата.

Така Челси се класира за четвъртфиналите в Шампионската лига, за сметка на Наполи, след два страхотни мача между двата състава.

http://www.sportni.bg

 


Сходни връзки

Челси продължава напред след драма с Наполи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди