изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:08 EEST
В Пловдив учат майки как да готвят здравословно    
Здраве

На 18 март от 14 часа започва дейност първата в Пловдив неделна школа „Аз готвя  вкусно и полезно”. Всяка сбирка ще включва теоретична и практична част. Веднъж месечно обновеният ресторант Форум” /на последния етаж/ в търговски център „Форум Тракия” ще се превръща в работилница да здравословно хранене. Участниците в неделната школа първо ще чуят кратка лекция – беседа по конкретната тема, а след това с помощта на главния готвач на ресторант „Форум” сами ще приготвят съответните ястия, а и после ще си ги хапнат.



вослоТемата на първата сбирка е „Кълновете в менюто ни”, посочи Антоанета Борисова, председател на Центъра за бременни жени. Идеята за неделната школа „Аз готвя  вкусно и полезно” е резултат от обучението на бъдещи родители в Центъра за бременни жени. „Повече от 10 години обсъждаме здравословното хранене на бременната жена и на кърмачката”, обяснява Борисова. „Често след първата лекция момичетата са смутени и им се струва, че няма какво да се сложи на масата, което да е полезно. Осъществяването на идеята стана възможно след като се срещнахме с екипа на ресторант „Форум” в Тракия и неговия главен готвач, които се оказаха също като нас нетрадиционни мечтатели. Освен, че са запалени по здравословното хранене и загрижени за здравето на децата, те са убедени, че трябва да се помогне със знания и идеи на младите родители. Най-важното обаче е тяхната увереност, че могат да покажат и докажат, че здравословното е невероятно вкусно”, посочва Антоанета Борисова. Тя кани майките, а защо не и татковците, да се научат как да готвят полезно. По време на курса те могат да оставят големичките си деца в Детския център на същия етаж в ТЦ „Форум Тракия”.

 

За да се включат в неделната школа желаещите трябва да се запишат на тел. 0888 89 50 26, до събота, 17 март.

 

Катя Стайкова

 

СТУДЕНТИ НА КУЛИНАРНА АКАДЕМИЯ HRC АСИСТИРАХА НА 500 МАЛКИ ГОТВАЧИ

Гадателка на аспержи прави прогнози за 2012

Здравословно, красиво и вкусно

УТИ БЪЧВАРОВ ЩЕ ГОТВИ В ОУ "ХРИСТО СМИРНЕНСКИ"

Експерти: Отслабването с над 4 кг/месец е опасно

 

ВСИЧКО НА ТЕМА ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ

 


Сходни връзки

В Пловдив учат майки как да готвят здравословно | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди