изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-30 @ 12:38 EEST
ЕВГЕНИЯ БАНЕВА ОБЖАЛВА УСЛОВНАТА СИ ПРИСЪДА    
Ред и сигурност До 30 дни окръжният съд в Добрич ще се произнесе по жалбата на 41-годишната Евгения Банева срещу присъда на Районния съд в Каварна, с която бизнесдамата е призната за виновна в това, че на 16 ноември 2009 г. противозаконно е унищожила въздушен електропровод, собственост на „Аспа” ООД – гр. Варна на стойност 4 006 лв.

Първоинстанционният съд осъди Банева, която е управител на „Русалка Тур” ООД на една година условно лишаване от свобода при 3 години изпитателен срок. Освен това тя трябва да заплати 4 006 лв. обезщетение.

Банева моли Окръжния съд да отмени първоинстанционната присъда като неправилна, незаконосъобразна, немотивирана, постановена при липса на доказателства и да я признае за невиновна по повдигнатото й обвинение.

В съдебното заседание Окръжната прокуратура е заявила, че жалбата е неоснователна, а наложеното наказание е съобразено със закона. Според прокурора, са събрани безспорни доказателства за как е извършено престъплението и чия собственост е унищожената вещ. Процесуалният представител на потърпевшата фирма „Аспа” ООД, е поискал присъдата да бъде изцяло потвърдена. Той е подчертал, че електропроводът е законно изграден от „Аспа” ООД и съоръжението е било поставено в имот, държавна собственост, а след промяна на собствеността на имота, то е останало собственост на „Аспа ООД”.

Защитникът на подсъдимата е посочил, че няма доказателства за издадени строителни книжа за изграждане на електропровода. Той е заявил, че в архива на „Полимери” АД липсва договор за възлагане на премахването на въпросния кабел. По това време Банева е била в отпуск по майчинство и не е могла да подписва такъв контракт. Защитникът помоли съда да не цени това доказателство и пледира, че подзащитната му е невинна по повдигнатото й обвинение.  

От пресцентъра на Окръжния съд припомниха, че, според обвинителния акт, на 13 ноември 2009 г. Евгения Банева е пренебрегнала законови забрани в качеството си на управител на „Русалка тур” ООД – гр. Созопол, и е сключила договор сама със себе си за изпълнение на строително-монтажни работи с „Полимери” АД – гр. Девня, на което е изпълнителен директор. Възложителят по договора е възложил на изпълнителя да премахне със собствени сили и механизация въздушни кабели на електропровод – ниско напрежение, и 7 метални стълбове. Те се намират във Ваканционно селище „Русалка”, село Св. Никола, община Каварна и захранват с ток съседна почивна база „Тауклиман”, която е собственост на „Аспа” ООД. На 16.11.2011 г. работници на „Полимери” АД започнали да демонтират линията ниско напрежение и стълбовете, и ги нарязали. Те ги оставили пред почивната база „Тауклиман” парчетата, след като фактически ги унищожили. Директорът на „Полимери” АД уведомил писмено Банева, че работата по договора е извършена, посочва обвинителният акт.

 НДТ

 

 


Сходни връзки

ЕВГЕНИЯ БАНЕВА ОБЖАЛВА УСЛОВНАТА СИ ПРИСЪДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди