изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:16 EET
СЪЗДАВАТ ОНЛАЙН СТОКОВА БОРСА ЗА ЧЕРНОМОРСКИ ПАРТНЬОРИ    
НовиниРаботен семинар на тема „Регионално коопериране и бизнес сътрудничество в страните от Черноморския басейн” се проведе  в Добрич. Форумът, който се организира от Търговско-промишлената палата в Добрич и се реализира по проект “Черноморска мрежа Tradenet (B.S.T.)”, финансиран от Съвместна оперативна програма "Черноморски басейн 2007-2013”.

Във форума участваха представители на партньорски организации от Констанца - Румъния, Кавала – Гърция и Ереван – Армения.

Целта на проекта е да се създаде Черноморска мрежа между страните България, Румъния, Гърция, Турция и Армения, каза главният секретар на ТПП – Добрич Герман Германов. Той посочи, че общата стойност на проекта е над 280 000 евро. Предстои в следващите 18 месеца да се насърчава и промотира икономиката и търговското коопериране между партньорите. В рамките на проекта ще се създаде Черноморска мрежа tradenet network, ще се организират седем работни семинара, които да насърчат бизнескооперирането, търговията, обмена на информация между фирмите. Ще се организира брокерска среща, ще се създаде онлайн стокова борса за по-бърз достъп до партньорите и техните оферти. Ще се организират и обучения. По проекта на предприемачите от различните страни ще се осигури достатъчно информация и опит, за да укрепят бизнеса си, да намерят нови партньори и заедно да излязат на трети пазари.

Търговските палати на Констанца и Кавала са традиционни партньори на Търговско-промишлената палата в Добрич, но за прът път тя ще работи с партньор от Армения – Център за насърчаване на малки и средни предприятия. „За на с това е първа възможност да развиваме партньорства с бизнеса от България”, посочи Виолета Вирабиян – представителна центъра.

В рамките на двудневния форум пред бизнеса от Добрич се представиха партньорите по проекта, дискутирано бе Регионалното коопериране и бизнес сътрудничество в страните от черноморския басейн като  възможности за българския бизнес. Представена бе бизнес средата във всяка една от държавите партньори по проекта – Румъния, Армения, Гърция и Турция. Обсъдени бяха и перспективите за сътрудничество в страните от Черноморския басейн за българските предприемачи. НДТ

 


Сходни връзки

СЪЗДАВАТ ОНЛАЙН СТОКОВА БОРСА ЗА ЧЕРНОМОРСКИ ПАРТНЬОРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди