изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 04:55 EEST
В ТУРЦИЯ ПОСРЕЩНАХА “NEW 5” КАТО ПОБЕДИТЕЛИ В БГ ЕВРОВИЗИЯ    
Култура Колко голям е светът, а колко малко знаем за него? Ще ви разкажем за нашето пътуване до Турция, което ще остави незабравим спомен в нас

 

По покана на община Крушари /едни от най-големите спонсори на участието ни в Евровизия/, група  “NEW 5” гостува на Чорло, град по големина сходен на Варна, на около 120 км от Истанбул. Визитата беше организирана от кмета на Крушари Добри Стефанов и зам.-кмета Илхан Мюстеджеб. Пристигайки в Чорло, бяхме посрещнати от Юмит Илмаз ,директор на дирекция "Образование". Заведението, в което ни поканиха, беше облепено с наши плакати, на които пишеше, че група “NEW5” ще има концерт на 10 март. По всички маси имаше наши рекламни материали, а организаторите - изселническа неправителствена организация БИСЕДЕР, знаеха дори, че имаме равен брой точки със Софи Маринова!!! Не можем да ви опишем колко приятно бяхме изненадани!!! Последва почерпка и подаръци за всеки от нас и постоянният въпрос беше: ”Имате ли нужда от нещо?”. След това ни заведоха да видим залата, където беше предвидено участието ни. Трябваше отново да потеглим към съседната община Султан Кюй PN 092-12 на брега на Мраморно море, където също ни очакваха. Там бяхме посрещнати от кмета Ерсин Чолпан и медии. Запознаха ни с историята на града, пихме турски чай и отново получихме подаръци. Срещата завърши в ресторант на брега на морето. И отново въпросът: ”Имате ли нужда от нещо?”. Привечер бяхме настанени в хотел, след което изнесохме нашата програма пред около 1000 души. По наше желание на следващия ден посетихме Истанбул. Времето  беше прекалено кратко - около шест часа, а Истанбул е огромен мегаполис и ако вие, уважаемите читатели, решите някой ден да го посетите си отделете поне седмица. Ние така си обещахме за следващата визита. Успяхме набързо да влезем в Синята джамия, да отидем до Босфора и с ферибот да стъпим в Азиатската част на Истанбул. За два дни, ТРИ НЕЩА ни направиха огромно впечатление - на всяка обществена и жилищна сграда се ветрее турският флаг, жилищните блокове изглеждат като нашите хотели по Черноморието, а хората изпитват огромно уважение един към друг и към всички гости.

Връщайки се в България, която всички безкрайно обичаме, споделихме по между си, че и ние искаме по-често да виждаме българският флаг у нас, и ние искаме нашите блокове да са красиви и модерни. И... ако не колкото комшиите, то поне малко повече да се уважаваме и да държим един на друг и да се научим да задаваме въпроса: ”Имате ли нужда от нещо?”!

Благодарим Ви Г-н Стефанов и Г-н Мюстеджеб, за това, че ни дадохте възможността в Турция да ни посрещнат като победители от Българската Евровизия!!!

 

С ОГРОМНО УВАЖЕНИЕ: М. Пеева и група “NEW5”.

 

ВСИЧКО ЗА “NEW 5”

 


Сходни връзки

В ТУРЦИЯ ПОСРЕЩНАХА “NEW 5” КАТО ПОБЕДИТЕЛИ В БГ ЕВРОВИЗИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди