изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:31 EEST
Десислава Атанасова е новият здравен министър, Делян Добрев - на икономиката, енергетиката и туризма    
Новини Премиерът Бойко Борисов представи на президента Росен Плевнелиев Делян Добрев и Десислава Атанасова като новите министри на икономиката и на здравеопазването. Това се случи само в присъствието на оператори и фоторепортери за протоколните снимки в началото на срещата между държавния глава и ръководството на ГЕРБ, която бе планирана за днес. Новият министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев ще поема поста на подалия оставка Трайчо Трайков. Досега Добрев беше негов заместник. Десислава Атанасова пък е председател на Здравната комисия в парламента.

 Още сутринта, в интервю за БНТ, Борисов потвърди информацията, че мястото на Стефан Константинов ще заеме или тя, или председателката на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова.
Министър-председателят каза, че и двете са много добри кандидатури, но заяви, че иска още малко да помисли къде ще се създаде по-малко вакуум.

За да бъдат назначени за министри Десислава Атанасова и Делян Добрев, кандидатурите им трябва да се гласуват от Народното събрание.

Стефан Константинов успя да се скара с абсолютно всички, каза още Бойко Борисов. Накрая стана ясно, че само аз съм му фен. Парламентарната група не иска да го чуе, със здравната каса се изпокараха, със заместниците си се изпокараха, с половината министри се изпокара, каза Борисов.

Откакто министър Стефан Константинов е начело на Министерство на здравеопазването нещата не вървят добре в сектора и диалогът се е влошил, каза неотдавна Десислава Атанасова.
"Законодателството така е устроено, че лекарствената политика в държавата е ангажимент на министъра на здравеопазването. Ние в Народното събрание сме отворени за диалог, но когато се налага изпълнителната власт да си свърши работата, тогава именно министърът трябва да си поеме отговорността и да предприеме действия", коментира Атанасова.

Атанасова ще бъде четвъртият здравен министър в това правителство, след като премиерът вече смени трима - Божидар Нанев, Анна-Мария Борисова и Стефан Константинов. Бойко Борисов обясни това с мотива, че иска в сектора да бъдат направени реални реформи.

Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, политология и европейска интеграция. Владее английски, немски и руски език. Омъжена. Народен представител от ГЕРБ в 41-то НС, избрана от Русенски избирателен район. От 14 юли 2010 г. е председател на Комисията по здравеопазване, след като замени на поста подалия оставка Лъчезар Иванов, който се оттегли след скандал.

Делян Александров Добрев е роден на 14. 05. 1978 г. в гр. Хасково, женен е, икономист по професия. До момента е народен представител, зам.-председател на Комисията по Икономическа политика, енергетика и туризъм към парламента. Висшето си образование г-н Добрев завършва в Wesleyan University, Мидълтаун, Кънектикът, САЩ, специализирал е "Счетоводство и Финанси" в Лондонския Университет по Икономика и Политически Науки, Лондон, Великобритания.

В професионалната си кариера Делян Добрев работи в KPMG, Торонто, Канада, Областната управа на област Хасково, Агенция за подпомагане развитието на малкия и средния бизнес, Районен съд – Хасково. Владее английски език.

dir.bg

 


Сходни връзки

Десислава Атанасова е новият здравен министър, Делян Добрев - на икономиката, енергетиката и туризма | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди