изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:59 EEST
Атанасова: Чувствам се като тежката артилерия на ГЕРБ    
Политика Чувствам се като тежката артилерия на ГЕРБ. Това каза пред журналисти председателят на здравната комисия в парламента Десислава Атанасова, номинирана за нов здравен министър, след като Стефан Константинов подаде оставка. Атанасова заяви, че първото нещо, което ще направи, е да подкрепи създаването на анкетна комисия за лекарствената политика, предложена от опозицията. Това ще е първото видимо нещо, каза тя.

„Години наред много министри са се опитвали да правят реформи. Всеки ден нещата стават по-зле”, каза Атанасова, цитирана от "Фокус". Тя заяви, че няма да прави ревизия на работата на министър Константинов.

За цените на лекарствата Атанасова каза, че има конкретни идеи. Според нея не са необходими законодателни промени, каквито предложи Константинов, а по-скоро ще обърне внимание на подзаконовата нормативна база.
В рамките на месец потребителите трябва да усетят намалението на цените на лекарствата, каза Атанасова. Знам приоритетите на правителството и бих се справила, смята тя. Според нея е редно да се обсъди реформата в спешната помощ.

Атанасова подчерта, че работи добре с ресорния вицепремиер Симеон Дянков.

Десислава Атанасова е единствената, която може да влезе веднага в работата, каза по-рано премиерът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на журналистически въпрос, цитиран от БТА.
Като председател на комисията по здравеопазване в парламента познава прекрасно и работата на Здравната каса, и на Министерството на здравеопазването, знае конфликтите, знае къде се допуснаха слабости, знае уязвимите места, каза премиерът.
Той добави, че се е кол*** между Атанасова и Менда Стоянова, но е било преценено, че Атанасова може да влезе с "летящ старт" в министерството, без да има загуба на време.

Самият Стефан Константинов обяви, че се е оттеглил заради липса на подкрепа за работата му от страна на управляващата партия.

www.dir.bg

Десислава Атанасова е новият здравен министър, Делян Добрев - на икономиката, енергетиката и туризма

 


Сходни връзки

Атанасова: Чувствам се като тежката артилерия на ГЕРБ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди