изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:42 EET
Anonymous създадоха хакерска ОС    
Новини Хакерите от групировката Anonymous разработиха собствена операционна система. Проектът Anonymous OS стъпва на Linux дистрибуция Ubuntu 11.10, която се разпространява безплатно. Новата ОС включва всички необходими средства за хакери, в частност вградена система за търсене на уязвимости в сайтове, както и софтуер за организиране на DDoS атаки, съобщи TechNews.

Разработчиците на Anonymous OS твърдят, че системата е създадена изключително с образователна цел. „Моля, не я използвайте за взлом на сайтове :) Ако с нейна помощ атакувате който и да е интернет сайт, вие може да попаднете в затвора за нарушаване на законите в повечето страни! Само потребителят носи отговорност за нелегални действия", пише в блога на проекта.

Anonymous OS включва програми като ParolaPass Password Generator, Find Host IP, Anonymous HOIC, Slowloris, Sql Poison, Admin Finder, Hash Identifier, Tor, Zenmap и др. Дистрибуцията има обем 1,5 GB и може да бъде открита в торент тракери и на портала за програми с отворен код SourceForge.net, от където вече е свалена над 26 000 пъти.

В Twitter обаче "официалната" група Anonymous се дистанцира от софтуера. Съобщението гласи: "Операционната система е фалшива и е пълна с вируси". http://it.dir.bg

 


Сходни връзки

Anonymous създадоха хакерска ОС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди