изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:55 EEST
20 000 души скандираха в Германия срещу Ердоган    
По света Над 20 хиляди души демонстрираха снощи в Германия срещу турския премиер Реджеп Тайип Ердоган, който бе предвидено да пристигне днес на посещение в страната. Той отмени своята визита след гибелта на 12 турски военни при катастрофа на хеликоптер в Афганистан вчера, предаде Франс прес.



Протестът се състоя в Бохум. Демонстрантите, някои от които дойдоха от съседни държави като Франция и Белгия, се събраха на стадиона в западния германски град, където живее голяма турска общност.

В протеста се включиха представители на различни малцинствени общности в Турция като алевити, кюрди и арменци. Те се обявиха против удостояването на турския премиер, когото обвиниха в потискане на малцинствата в страната, с наградата за правозащитна дейност "Щайгер". Ердоган трябваше да получи отличието за толерантност в Бохум.

"Ердоган, ти си вълк в овча кожа", гласеше един от транспарантите на протеста. "Оставаш си върл антидемократ", скандираха възмутените от Ердоган.
http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

20 000 души скандираха в Германия срещу Ердоган | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.51 секунди